Baktalórántháza hírei

2012.10.09. 10:20

A Kisvárdai Bessenyeiben arcképcsarnok tekinthető meg a magyar és magyar származású Nobel-díjas tudósokról

Indul a Nobel-hét „Hagyományosan az orvosi-fiziológiai Nobel-díj bejelentésével kezdődik meg a Nobel-hét: kedden a fizikai, szerdán a kémiai, pénteken pedig a Nobel-békedíj idei kitüntetettjeit nevezik meg.

Indul a Nobel-hét

„Hagyományosan az orvosi-fiziológiai Nobel-díj bejelentésével kezdődik meg a Nobel-hét: kedden a fizikai, szerdán a kémiai, pénteken pedig a Nobel-békedíj idei kitüntetettjeit nevezik meg. Hagyományaihoz híven a Svéd Akadémia egyelőre nem jelölte meg, mely napon hirdeti ki az irodalmi kategória nyertesét, de minden valószínűség szerint csütörtökön a déli órákban lehet számítani a bejelentésre.

A Nobel-díjakat idén is XVI. Károly Gusztáv svéd király adja majd át, december 10-én, a kitüntetést alapító Alfred Nobel mérnök és üzletember 1896-ban bekövetkezett halálának évfordulóján.” (Index, 2012. október 8.)

A Bessenyeiben arcképcsarnok tekinthető meg, ahol a magyar és magyar származású Nobel-díjas tudósokról kaphatunk információkat.
Vajon hány nevet tudunk felsorolni a 16-ból?

Köszönet a 12. B osztály tanulóinak, akik a gyűjtőmunkát végezték.

Szolnokné Szepessy Dóra

Címkék#lakóhelyem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!