Berettyóújfalu hírei

2012.01.05. 17:40

Elégedettek lehetnek az ingázók is

Berettyóújfalu - A leghátrányosabb kistérségek számára írták ki a közösségi közlekedés fejlesztését célzó pályázatot.

Berettyóújfalu - A leghátrányosabb kistérségek számára írták ki a közösségi közlekedés fejlesztését célzó pályázatot.Nemcsak a buszállomás környéke szépült meg, hanem a városközpont rekonstrukciója is teljessé vált a csütörtökön ünnepélyesen lezáruló beruházás eredményeképp, amely 204 millió forintnyi uniós forrásból valósulhatott meg. A bihari kistérségi központban néhány éve, a Volán tulajdonában lévő buszállomás felújítását követően szükségessé vált annak környezetének biztonságosabbá és kényelmesebbé tétele, ezért a város Bakonszeggel, Mezősassal és Mezőpeterddel közösen nyújtotta be pályázatát autóbuszállomás környékének felújítására, valamint új megállók építésére, illetve a meglévők javítására – fogalmazott Muraközi István polgármester a projektzáró rendezvényen.

Átláthatóbb lett

Újfaluban az autóbusz-állomás környékén a rossz geometriájú kereszteződés helyett átláthatóbb csomópont épült. Mezőpeterden két meglévő buszvárót újítottak fel, Mezősason négy épült, míg Bakonszegen hat új buszmegálló készült el. A települések polgármesterei azért tartják fontosnak a beruházást, mert a térségi szerepet betöltő Berettyóújfalu méltó körülmények közt tudja fogadni az ügyeiket ott intéző lakosokat, a több ezer diákot, s a kórházba, munkába igyekvőket.

HBN – BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!