boon-sportoldal

2007.12.28. 11:05

Folyamatosan ért be a munka

<p>Kazincbarcika - A hetedik helyen várja a tavaszt a KBSC a labdarúgó NB II Keleti csoportjában.</p>

Három megyei csapatunk közül a kazincbarcikai gárda áll a legelőkelőbb pozícióban, pedig fordulatos nyár után vágott neki a csapat az új szezonnak. Egy ideig „lebegett” a másodosztályú indulásuk, de a rajt az NB II-ben „érte” a KBSC-t. A döcögős kezdés után aztán egyre inkább elkapta a megfelelő fordulatszámot Kócsi József együttese, és jó hajrával tették szebbé az őszi zárást.

Kitartottak

– A nyáron jó csapat alakult, annak ellenére, hogy volt bőven mozgás a keretben – tekintett vissza Kócsi József, a KSBC edzője. – Más szerkezetű lett együttesünk, plusz mindehhez érkezett Tornyi Barnabás, és a szakember – a többi trénerrel egyetemben – szakmai igazgatóként felügyelte és segítette a munkánkat. Sándor Zoltánnal, akivel ketten vittük a felnőtt csapatot nagy kihívást jelentett ez a feladat, az, hogy hogyan tudunk megfelelni a szakmai elvárásoknak. Tény, rosszul kezdtünk, pedig úgy éreztük a rajt pillanatában, hogy rendben vagyunk. Váratlan vereségek jöttek, nem ment a játék és hat forduló után 3 ponttal az utolsó előtti helyen álltunk. Azonban továbbra is hittünk az elvégzett munkában, az is jó volt, és természetesen segített is, hogy ebben az időszakban is kitartott mellettünk mindenki, a szakmai vezetőtől kezdve a tulajdonosig. Ez és a jobb szereplés iránti vágy arra ösztönzött minket, hogy még jobban összefogjunk és összekovácsolódjunk. Elindult egy folyamat, ezután szinte minden hibátlanul ment. Fordulóról-fordulóra javultunk, jöttek az eredmények és egyre feljebb mentünk a tabellán. Feltétlenül meg kell említenem a Magyar Kupa szereplésünket is. Az erőnket mutatja, hogy NB I-es csapatokat sikerült búcsúztatnunk, és még „állva vagyunk” a tavaszi folytatás előtt: a legjobb nyolcba kerülés önmagáért beszél. A szezon elejétől alakultunk, aztán folyamatosan ért be mindez, jött a jó széria.

Kiszolgálni

– A rövid pihenő után január 7-én fogunk kezdeni – folytatta Kócsi József. – Már most szervezés alatt vannak a felkészülési tornák és az edzőmérkőzések is. S hogy mi a tervünk tavaszra? Minél jobb játékot nyújtani a kupa mellett a bajnokságban is, ahol az a célunk, hogy az első harmadban stabilan ott legyünk. Itt szeretném megköszönni mindenki segítségét: a tulajdonos Keller Józsefét, a városét, a támogatókét, edzőkollégáimét és persze a szurkolókét, akiket igyekszünk majd kiszolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!