boon-sportoldal

2008.03.04. 15:47

Bővült a ,,vasutas család"

<p>Két újabb szakosztály ,,csatlakozott" a Miskolci VSC sportegyesületéhez. Nemrégiben arról számoltunk be, hogy az erőemelők és fekvenyomók megkezdik a működésüket a Miskolci VSC keretein belül.&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/MVSC-2.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Akkor Illyés Miklós, az MVSC elnöke azt mondta, hogy ez csak a kezdet...

,,Régi-új" és új

- Újabb jó hírekről tudok beszámolni - kezdte keddi tájékoztatóját a vasutasok első embere. - Egy ,,régi-új" szakosztály, az országúti kerékpárosok ismét megkezdik a munkát, azt nem kell mondanom, hogy ez a múltban az MVSC egyik tradicionális sportága volt, az utóbbi években viszont szünetelt. Azzal tisztában voltunk, hogy a város támogat különböző kerékpáros rendezvényeket, például a hagyományos Tour De Hongrie-t, és ha ez így van, akkor a sportág maga miért ne menjen? Most is tartjuk magunkat ahhoz a koncepcióhoz, hogy nemcsak az élsportot kell segíteni, hanem az amatőr és szabadidős tevékenységet is, ez lenne az alapja a mostani szerveződésnek is, de persze idővel ,,kinőhetnek" akár az élmezőnyre is esélyes versenyzők is.
A sportvezető megkereste Sutkó Mihályt, aki azonnal vállalta a feladatot.
- Több amatőr viadalt rendeztünk, melyeken nagy volt az érdeklődés, a versenyzők mellett például családok is elindultak, tehát a kerékpárosok körében van igény arra, hogy akár szervezett keretek között gyakorolják kedvenc sportágukat - mondta Sutkó Mihály, aki szakosztályvezető lesz, munkáját pedig Szikszai Szabolcs és edzőként Szatmári Csaba fogja segíteni.
A kerekesek mellett egy teljesen másfajta sportággal is bővül az MVSC.
- Az is tény, hogy egyre népszerűbbek a különböző küzdősportok is - folytatta Illyés Miklós. - Ennek szellemében a thai-boxosok is csatlakoznak hozzánk, akiknek szintén igyekszünk mindenben segíteni.
Mint az Láng Zoltántól, a thai-boxosok ,,mindenesétől" megtudtuk, nagyon örülnek annak, hogy Miskolcon is egy egyesület égisze alatt tudnak majd működni, és elmondta, hogy továbbra is megkapják Szepes Attilának, a Küzdő SE vezetőjének szakmai támogatását. Kiemelte: amellett, hogy már most is vannak nagyon tehetséges sportolóik, akiket már a magyar bajnokságon is el lehet indítani az utánpótlás nevelés kap majd hangsúlyos szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!