boon-sportoldal

2008.03.06. 15:24

Jégre mennek a kemény hölgyek

<p>Miskolc - Április 6-12-ig a borsodi megyeszékhely ad otthont a Divízió III-as női jégkorong világbajnokságnak. Ennek kapcsán ma sajtótájékoztatót tartott az esemény szervezőbizottsága és a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ).</p>

- Ismét köszönettel tartozunk Miskolc városának azért, hogy megint, immár sokadszor felvállalta a jégkorong sport népszerűsítését - mondta Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára. - Tavaly és 2006-ban a korosztályos vb-ken szurkolhattak a sportszerető miskolciak, míg néhány hónapja például a Pannon Hoki Torna mezőnyét látta vendégül a város. Az ob I-es Miskolci Jegesmedvék számára ugyan befejeződött az idei pontvadászat, azonban a női világbajnoksággal egy picit meghosszabbítjuk a szezont. Bízom benne, hogy a hölgyeket is szeretettel fogadják majd a szurkolók. Már csak azért is, mert úgy fest, hogy a 2008/2009-as bajnokságban már élvonalbeli csapata lesz a városnak.

Huszonhét fős kerettel

Kovács Zoltán hozzátette: természetes, hogy nem lesznek olyan ritmusúak a meccsek, mint ha a felnőtt férfi csapat játszana, azonban hiszi, hogy sokan kilátogatnak majd a jégcsarnokba buzdítani a magyar női válogatottat. Ebben bízik, no meg a csapatában Kiss András is.
- Tavaly szeptemberben kezdtük meg a felkészülést a vb-re, havonta két-három alkalommal gyakorolt együtt a csapat - jelentette ki a női nemzeti együttes szövetségi kapitánya. - A huszonhét fős keretünk a Ferencváros és az Újpest gárdájára épül, ugyanakkor két játékosunk külföldön játszik. Akár hogy is, de a harmadik hely megszerzése a célunk. Nem lesz könnyű dolgunk, már-már bravúros lenne a dobogó. Az biztos, hogy az angolok és a szlovének nagyon erősek lesznek, így a horvát és a koreai válogatottal szemben kellene elérnünk a kitűzött célt.
Egri István, az esemény versenyigazgatója többek között azt emelte ki, hogy rutinos, a korábbi nemzetközi eseményeken összecsiszolódott szervező gárda ,,viszi" ezt az eseményt is.
- Minden a tervek szerint halad a jelenleg is zajló karbantartási munkálatok mellett; a jövő hét közepén ismét a sporté a terep a jégcsarnokban - mondta Egri István. - Készen van a vb programja, tart az önkéntesek ,,képzése", eligazítása. Mindent megteszünk azért, hogy a válogatottak otthonosan érezzék majd magukat az újabb miskolci világeseményen.

Nem lesz könnyű

,,Nézőként - a két korábbi korosztályos világbajnokságon - már jártam és szurkoltam Miskolcon, ezért nem lesz ismeretlen a helyszín" - árulta el Szlaby Gyöngyi, a női válogatott csapatkapitánya. ,,A csapat mindent meg fog tenni azért, hogy dobogóra kerüljön, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű. Remélem, hogy sok miskolci szurkoló buzdít majd minket a helyszínen!"


Nem árt tudni

A vb mezőnye:
Belgium, Dél-Korea, Horvátország, Magyarország, Nagy-Britannia, Szlovénia

A torna győztese feljut a divízió II-be, míg az utolsó kiesik a csoportból.

A vb-n öt nap alatt 15 mérkőzést játszanak. A nézők naponta 200 forintért három találkozót tekinthetnek meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!