boon-sportoldal

2008.04.04. 21:39

Vasárnap javítani kell

<p>Kazincbarcika – A férfi röplabda NB I-es Ligabajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén pénteken a Dágot fogadták. A két győzelemig tartó párharcban a Dág 1-0-ra vezet. A második találkozót vasárnap 16 órától rendezik Dágon.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Vegyész RC-Kazincbarcika - Dág 2008.04.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vegy_sz_RC_Kazincbarcika___D_g_2008_04_04_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Vegyész RC-Kazincbarcika - Dág 2008.04.04." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/VRC-Dag.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

0-4-nél Daniel Oravec időkérése jelezte, hogy nem kezdett jól a VRC, de Lehóczki bombája után már 7-7 volt az állás. Először 10-9-nél vette át a vezetést a házigazda, nem is kellett sokáig várni a dági pauzára. Az, hogy szoros volt az állás leginkább annak volt köszönhető, hogy a Vegyész nem tudott felpörögni, mert amikor igen, akkor meg is léptek (16-13). Aztán 18-18-nál ismét nyílt lett a szett, de Lehóczki ászai megnyugtatták a szurkolókat (21-18) és egy hosszú vendégütés a Vegyész részsikerét jelentette. A második játszmában ugyancsak Bagicsék kezdtek jobban és ismét álmosnak tűnt a borsodiak játéka, 5-8. A három pontos előnyt eredményesen őrizték a vendégek (10-13), sőt a második technikai időnél már öt volt közte, 11-16. Mivel a huszáros hajrá elmaradt hazai részről, így egyenlített a Dág.

Lépéselőnyben

A forgatókönyv, azaz a jó vendégkezdés ismétlődött a harmadik szettben is (5-8), érkezett is a „harcoljatok” szurkolói rigmus. Kovács Z. vezérletével ezt tették a kedvencek (12-12), de megint jött a hazai hullámvölgy. 15-20-nál ráadásul nagyon idegesek voltak a hazaiak, ami nem tett jót a játékuknak, így máris a Dág vezetett. Mindkét fél igen harcos játékot mutatott be a negyedik felvonás elején, de lépéselőnybe a dunántúliak kerültek (6-8). A koncentráció hiányzott ekkor a VRC játékából, míg a túloldal tette a dolgát, amit lehetett beütöttek. A 11-19-es állás nem sok jót ígért a hajrára és a vendégek – Kovács Z. nyitóparádéja ellenére – be is húzták nem csak a szettet, hanem a meccset is. 

Jegyzőkönyv
Vegyész RC-Kazincbarcika - Dág 1:3(21, -15, -19, -21)
Kazincbarcika, 100 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik
Vegyész: Tóth M., Kovács S., Csizmadia, Juhász, Kovács Z., Lehóczki. Csere: Szántai (liberó), Gulyás, Dudás, Nagypál, Germuska. Edző: Daniel Oravec.
Dág: Oszuska G., Bagics, Pollák, Tauter, Haltrich, Oszuska Z. Csere: Koch (liberó), Jánosi, Laci. Megbízott edző: Oszuska Zoltán.
Daniel Oravec: – Egy játékos nem hozhat győzelmet. Mindenki nagyon akart, de túlságosan idegesek voltunk és nem voltunk rutinosak. Vasárnap javítani kell!
Oszuska Zoltán: – Az eredménnyel elégedett vagyok, de a játékunkkal. Jól küzdött a Barcika, az első szett után nehezen csikartuk ki a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!