boon-sportoldal

2011.07.15. 14:59

Magyarok: érmekből nincs hiány

Miskolc - Két napon már túl vannak a junior uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokság résztvevői.

Miskolc - Két napon már túl vannak a junior uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokság résztvevői. Szerdán megkezdődött, csütörtökön pedig folytatódott Miskolcon a kontinensviadal. szerdán egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a mieink: a férfi 100 méteres uszonyos gyorsúszásban Dudás Dániel junior világcsúccsal lett Európa- bajnok, ugyanebben a számban Kosina Gergő ifjúsági országos rekorddal harmadikként zárt. Senánszky Petra nagy versenyben ezüstérmet szerzett 100 méteres uszonyos gyorsúszásban, míg a másik ezüstérmet a Stier Lilla, Senánszky Petra, Kanizsai Lilla, Senánszky Flóra alkotta női 4x200 méteres felszíni váltó gyűjtötte be.

Emlékfal-avatás

Csütörtökön előbb Senánszky Petrának lehetett szurkolni az 50 méteres uszonyos gyorsúszás fináléjában, aki végül másodikként ért a célba. A magyar kiválóság új országos junior csúcsot állított fel 22.50 másodperces időeredményével. Nem sokkal ezután a fiúk következtek ugyanebben a versenyszámban, két magyarral. Kosina Gergő nem került dobogóra, Dudás Dániel pedig második lett, ám később kiderült, hogy Európa-bajnok 20.28 másodperccel, mivel az őt megelőző versenyzőt szabálytalanság miatt kizárták.

Csütörtökön, a döntők közben egy ünnepélyes aktusra is sor került, ugyanis a dr. Kemény Dénes városi sportuszoda első emeletén emlékfalat lepleztek le az intézményben született első világcsúcs alkalmából, ami az orosz Olga Korenevszkaja nevéhez fűződik. A szintén junior világcsúcsot jegyzett Dudás Dániel, a Kaposvári Cápák SE versenyzője is részt vett a ceremónián, ám mivel ő ,,csak” második volt a sorban, emlékplakettet vehetett át az Európa-bajnokságon megjelenő Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázótól, a miniszterelnök sporttanácsadójától.

MTI, ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!