boon-sportoldal

2011.10.08. 20:03

Csak megijeszteni tudták az euroligást

Kosárlabda - A mérkőzés előtt a hazai kispadnál Ocsenás keltett feltűnést, azzal, hogy mankóval bicegett, így kímélve részleges szakadást szenvedett talpizmát, a túloldalon pedig az amerikai Hollingsworth, aki fizikálisan még tavalyi önmagánál is jobbnak tűnt.

Kosárlabda - A mérkőzés előtt a hazai kispadnál Ocsenás keltett feltűnést, azzal, hogy mankóval bicegett, így kímélve részleges szakadást szenvedett talpizmát, a túloldalon pedig az amerikai Hollingsworth, aki fizikálisan még tavalyi önmagánál is jobbnak tűnt. Előbbi játékos nem-, utóbbi csereként jutott szóhoz, de nem azért, mintha csapattársainak nem ment volna. Nagyon is ment az elején. Bujdosó találataival hamar megléptek, és nem is várt sokat ezúttal a cserével Vukicevic edző, már a 2. percben frissíteni próbált, egy minutummal később pedig, 0-8-nál időt kért. A következő percben Skoric 10 pontos vendég fórnál megszerezte a DKSK első pontjait, de ettől nagyot nem változott a játék képe. A lepattanókat rendre a győriek szerezték meg, és miközben a vendégek jól védekeztek, a hazaiak azt a kevés dobóhelyzetüket is rossz százalékkal használták ki, ami adódott. A játékrész végén Hadzovic triplája kellett hozzá, hogy kijöjjön a 10-ből a Diósgyőr (11-24).

A második negyed elején nem sok jel mutatott arra, hogy bármi is változni fog, így Fűzy edző nyugodtan elkezdhette keverni a játékosait, de ez azért nem sikerült túl jól, így a 15. percben 17-32-nél vendég időkérés miatt állt a játék. Csakhogy ez nem igazán segített rajtuk, a játékrész hajrája a Diósgyőré volt, a mezőnykosarak rendre beestek, a büntetők is bementek, és lepattanó szerzésben sem volt már különbség. Ennek köszönhetően ezt a negyedet megnyerte a hazai együttes (29-40).

 

Fordulás után

 

A térfélcserét követően Hadzovic 2+1-esével 10-en belülre került a Diósgyőr (32-40), és ezt követően arra is volt lehetősége, hogy ettől is feljebb kapaszkodjon. De kimaradtak a dobások, a győriek pedig ezt büntették, Vukicevic edző 32-46-nál kért időt a 24. percben. A folytatásban egy rövid ideig úgy tűnt, hogy ezzel semmire sem mennek, hiszen 19 pontnyira nőtt a különbség a két csapat között, de a DKSK harciassága zsinórban hét pontot eredményezett (39-51). Az éledező hazai reményeket a remekül játszó Ciglar triplái, duplája hűtötték le (39-61).

Mivel a harmadik negyed utolsó két percében végleg eldőlt a meccs, így a végére már csak az maradt a kérdés, hogy mennyivel nyer a Győr. Talán annyit érdemes megjegyezni az utolsó játékrészről, hogy az addig hét játékossal játszó DKSK-ban Lugosi is lehetőséget kapott az utolsó percekre.

 

Jegyzőkönyv

 

DKSK-MISI – UNI Seat Győr 60-84 (11-24, 18-16, 10-21, 21-23)

Miskolc, 500 néző. V.: Papp P., Tőzsér, Sallai.

DKSK-MISI: Hadzovic (21/3), Czirják (-), Reiner (6), Skoric (18), Farkasinszki (15). Csere: Szabó B. ()-, Budimir (-), Lugosi ()-. Vezetőedző: Milen Vukicevic.

UNI Seat Győr: Ciglar (19/9), Őri (4), Simon (13/3), Rasheed (8/3), Bujdosó (16). Csere: Hollingsworth (12), Laklóth (5/3), Nagy D. (7), Fürtös (-), Vincze (-). Vezetőedző: Fűzy Ákos.

Kipontozódott: Skoric a 39. percben.

Milen Vukicevic: - Látszik, hogy a mi a különbség egy euroligás csapat és közöttünk. Nagy falat ez nekünk, csak megijeszteni tudtuk őket a második negyedben.

Fűzy Ákos: - Örülök a magabiztos győzelemnek, az viszont aggodalommal tölt el, hogy centereink egymás után dőlnek ki a sorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!