boon-sportoldal

2012.03.23. 17:11

Meghalt Szepesi László

<span style="color: black; font-family: Tahoma;"><span style="font-family: Times New Roman ;"><span style="font-family: Tahoma;">Március 21-én eltávozott egy kiváló sportvezető, a megye és az encsi körzet kiemelkedő alakja, Szepesi László. 1947. szeptember 28-án Hidasnémetiben született. Tanulmányai befejezése után maradt Abaújban és Encshez kötötte munkahelye, családja és a sport.&nbsp;

Március 21-én eltávozott egy kiváló sportvezető, a megye és az encsi körzet kiemelkedő alakja, Szepesi László. 1947. szeptember 28-án Hidasnémetiben született. Tanulmányai befejezése után maradt Abaújban és Encshez kötötte munkahelye, családja és a sport.  Több éven keresztül focizott szülő falujában Hidasnémetiben, majd Encsen, a helyi csapatban, ahol aktív pályájának befejezése után edzője, később szakosztályvezetője lett. Fő szervezője volt a járási szpartakiádoknak, ahol leginkább a sakk versenyek lebonyolításában jutott neki szerep. Tevékenységét olyan eredményesen folytatta, hogy a körzeti sakk szövetség elnökének nevezték ki, majd munkája elismeréseként a megyei sakkszövetségi elnökségi tagjának választották. 1996-ban megválasztották a encsi körzeti labdarúgó szövetség főtitkárának. Encsen szervezte a sakk szakosztályt, melynek vezetője és játékosa is volt egy személyben. Az Abaúji Sporttársulás vezetője is volt, betegségéig jelentős részt vállalt a diák és a szabadidősportban is. Munkáját városa Encs Sportjáért és Encs Város és Körzete Labdarúgásáért kitüntetéssel ismerte el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!