Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.28. 17:44

Januártól újságíró akadémia Miskolcon is

<p>Miskolc - Felsorolni is hosszú lenne a régióbeli médiumok sorát. A nagy példányszámú napi és hetilapok mellett szinte minden településen megjelentetnek újságot és szerkesztett kábeltelevíziós műsorokat szolgáltatnak.</p>

Felsorolni is hosszú lenne a régióbeli médiumok sorát. A nagy példányszámúnapi és hetilapok mellett szinte minden településen megjelentetnek újságot és szerkesztett kábeltelevíziós műsorokat szolgáltatnak. Ennek eredményeként egyre nagyobb az igény a felkészült szerkesztőre, újságíróra. Ezért határozott úgy az Inform Média, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetségével közösen Miskolcon is beindítják a Bálint György Újságíró Akadémiát.

– Milyen képzettséget ad az iskola és kiknek ajánlják az elvégzését? – kérdeztük Szántó Istvánt, az Észak-Magyarország főszerkesztő-helyettesét, a kihelyezett akadémia szervezőjét.
– A két féléves helyi újságíróképzés a fővárosi akadémiához hasonló oklevelet ad, úgy a diplomásoknak, mint a középfokú végzettségűeknek. A különbség nem annyira az óraszámban, mint inkább a kötelező tantárgyakban jelentkezik. Ajánljuk ezt a képzési formát a szakma iránt érdeklődő fiataloknak ugyanúgy, mint a sajtóban vagy a médiához közeli területen dolgozóknak. Céges szóvivőknek kitűnő alkalom, hogy megismerjék azt a munkaterületet, amellyel szoros kapcsolatban, szinkronban kell lenniük. Ennek is köszönhető, hogy sok cég, vállalkozás a szakképzési alap terhére iskolázza be a szóvivőt, a sajtókapcsolatokért felelős munkatársát.

– Kik tanítanak majd az újságíróakadémián?
– Nos, neves fővárosi kollégák vállalták a rendszeres hétvégi utazást a kedvünként. Ám mellettük a régió legismertebb szerkesztői oktatják majd a leendő kollégákat. Nem titkoljuk, hogy a tanulásban és a gyakorlatban kiemelkedő teljesítményt felmutatóknak akár azonnal állást is kínálhatnak.

– Hogyan jelentkezhetnek az újságíráshoz, a szerkesztéshez kedvet érző fiatalok?
– A jövő január végén kezdődő tanfolyamainkra a 06-20-219-2391-es számon jelentkezzenek az érdeklődők. A jelentkezési lap letölthető a www.muosz.hu oldalról és a részletekről is érdeklődhetnek ezen a címen. Kérésre e-mailben küldjük a jelentkezési lapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!