Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.27. 14:03

A TokajAgora lehetne országos méretű

<p>Tokaj - A TokajAgora elnevezésű levelezési fórumunk augusztusban indult és hamar népszerű lett. <DIA alt="TokajAgora 2007.12.27." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/TokajAgora_2007_12_27_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="TokajAgora 2007.12.27." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A fórum mindenki számára nyitott, már aki internetes levelezési címmel rendelkezik. Bárki elmondhatja, helyesebben leírhatja véleményét egy-egy témakörrel kapcsolatosan, ami persze nem jelenti azt, hogy várni kell a moderátorok híreire. Az agora tagok maguk is feldobhatnak témákat, kérhetnek véleményt a levelezőktől. Nem vitás, a levelezési fórum forgalmát a már épülő, szerencsi erőmű ügye sokszorozta meg, de felbukkantak észrevételek a legkülönbözőbb területekről is. Takács András az Abaúj-Aranyos Faluszépítő Egyesület elnöke azt mondja a TokajAgoráról, hogy mindenképpen fontos az ilyen fórumok működtetése. – Azt gondolom, nem ártana reklámozni, ki kellene terjeszteni országos méretűvé, hiszen én magam is tudok olyan emberekről, akik ugyan nem a régióban élnek, de ezer szállal kötődnek a térséghez, kíváncsiak az ott történtekre. Én magam folyamatosan tájékozódom ezen az úton a környék dolgairól, sőt továbbítom a híreket barátaim felé – mondta Takács András.

Közösségformálás

Kuthi Csaba, a Tállyai Történelmi Borút Egyesület elnöke szerint aktuális, friss, és naprakész anyagok olvashatók a TokajAgorán. – A hírek és események szinte azonnal megjelennek, nagyon elégedett vagyok, szinte minden nap kapok valamit a postaládámba. Ez a dolog egyik része. A másik, ha véleményem, mondanivalóm, megjegyzésem van a helyi történésekhez, az nyomban megjelenik egy szélesebb nyilvánosság előtt. – Mászáros László, a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet vezérigazgatója véleménye is hasonló. – A térséget foglalkoztató kérdésekről, problémákról nagyon jó áttekintést nyújt mindenki számára. Ami a legfontosabb, az ember érzi, hogy egy-egy témára miként reagálnak az emberek. A gyorsaság sem mindegy, fórum –és párbeszédszerűen lehet gondolatokat kifejezni egymás között úgy, hogy egymástól kisebb-nagyobb távolságok választanak el. Akinek nincs sok ideje arra, hogy újságok hírei között helyi témák után kutakodjon, de gyorsan akar tájékozódni, az megteheti itt. Pl. a szerencsi erőmű kapcsán sokan, sokféle véleményt fogalmaztak meg, sok segítséget kaptam és nem elhanyagolható, hogy van egyfajta közösségformáló ereje is – mondta Mészáros László.


 

Visszatekintés
A Tokajban, októberben lebonyolított, erőműépítésekkel kapcsolatos vitafórum szervezése jórészt a TokajAgorán bonyolódott és nagy érdeklődést váltott ki. A fórumon elhangzottak, maga a vita folytatódott a TokajAgorán, olyan személyek is részt vettek benne érveikkel, akik az „élő” eseményen nem voltak jelen, az agora tagok később miniszteri állásfoglalásoknak lehettek olvasói, és ez csak egy témakör. Hosszan lehetne sorolni a megjelent észrevételeket, de mindenképpen megemlítendő, hogy különböző programok is beharangozásra kerülnek. A tokaji és a pátria kulturális, turisztikai történéseiről talán itt olvashat először a szélesebb közönség a Turinform Tokaj jóvoltából.


Serfőző László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!