Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.09. 22:12

Felújították az iskolát

<p>Novajidrány - Közel százmillió forintból fejlesztették, akadály-mentesítették a tanintézményt.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/novajidrany---visszatekintes/cn/boon-news-em_01-20070520-114414"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Novajidrány</B></A>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Iskolavatás Novajidrányban, 2007.12.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Iskolavat_s_Novajidr_nyban__2007_12_09_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Iskolavatás Novajidrányban, 2007.12.09." /></a></dia></p>

Az abaúji település a fejlődés új állomásához érkezett, az óvoda felújítás után öt hónappal az iskolát is fejlesztették. Süvegesné Sarlay Zsuzsanna elmondta beszédében, hogy huszonöt, komplett számítógéppel, tetőtérrel, tanteremmel és szertárral, fejlesztő teremmel, konyhával bővült a létesítmény. A kétszázkét diák európai szintű körülmények között készülhet a továbbtanulásra. Rauh Edit a SzMM esélyegyenlőségi szakállamtitkára gratulált köszöntőjében a község vezetésének a remekül elkészített pályázathoz, ugyanis a kivitelezés költségeit ROP kiíráson nyerték.

Egymásra épülve

Ódor Ferenc a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, az összefogásnak köszönhető a tanintézmény megújulása. – Nem mindegy, mi veszi körbe a gyermekeket, ugyanakkor, látva a nevelési gondokat, kérdésként merül fel, miként tudja a nevelőtestület tartalommal feltölteni az új környezetet. Nagyon sok jól tanuló gyermek került el innen eddig, de az ellenkezője is igaz, ez a gond azonban nem csak az iskola problémája, hanem a társadalomé is. A leghátrányosabb térségek egyike vagyunk, csökkentek a munkalehetőségek. Ha ez az iskola az oktatási programot sikerrel teljesíti, akkor elmondható majd, hogy a felújítás sokat segített azoknak is akik igazán jó tanulók, és a másik végletnek is – mondta Ódor Ferenc.

SfL
Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!