Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.16. 18:39

Indonéz vendégek Rudabányán

<p>Rudabánya - Idősek napja gazdag kulturális programokkal, bemutatókkal, fellépésekkel. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/hatalyos-szocialis-torveny-2007/cn/boon-news-em_01-20070904-124255"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Szociális Törvény </B></A></p>

Az összefogás szép példájaként december 15-én a rudabányai önkormányzat képviselő-testülete, a helyi német kisebbségi önkormányzat és a civil szervezetek rendezésében emlékezetes idősek napi programsorozatot tartottak az észak-borsodi településen. Szombaton délelőtt fél tízkor gyülekeztek a rudabányai Gvadányi József Művelődési Házban a meghívottak, majd innen átvonultak az evangélikus templomba, ahol délelőtt 11-től istentisztelet és úrvacsoraosztás volt dr. Fabinyi Tamás püspök részvételével. Az eseményen részt vett Masangin Sihombing indonéz nagykövet is, felesége társaságában, valamint Gúr Nándor és Molnár Oszkár országggyűlési képviselők.

Színvonalas műsorok

Fél egykor kezdődött az ízletes ebéd a Gvadányi József Művelődési Házban, amelyet kötetelen beszélgetés követett. Délután háromtól vette kezdetét az idősek napi ünnepség a művelődési ház nagytermében. Szobota Lajos polgármester köszöntője után egy indonéz táncsoport szórakoztatta a publikumot. A rendezvénysorozaton a késő délután órákig jelen volt az indonéz nagykövet, Masangin Sihombing is, felesége társaságában. A mazsorettbemutató után a Bóbita Óvoda előadása következett, majd Székelyhidi Gréta énekműsora musicalrészletekkel aratott tetszést. Színpadra léptek a rudabányai Gvadányi József Általános Iskola tanulói és a Rozmaring Asszonykórus is. Finom vacsorával fejeződött be a nagyszabású rudabányai idősek napi programsorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!