Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.11. 17:00

Ki lesz az Ady művház vezetője?

<p>Miskolc - A miskolci közgyűlés csütörtökön dönt három művelődési közintézmény vezetői posztjáról. Megtudtuk, hogy a szakmai bizottság és a szakbizottság kire voksolt a közgyűlést megelőző ülésén: Kolostori Gáborra. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/az-onkormanyzat-szervezeti-es-mukodesi-szabalyzata/cn/boon-news-em_01-20071211-042313"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata </B></A></p>

A közgyűlés csütörtökön dönt (zárt ülésen) három közművelődési intézmény vezetőjének személyéről: azaz arról, hogy ki lesz a színidirektor, a Miskolci Galéria és a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ (Ady művelődési ház) igazgatója. A galéria első embere, Dobrik István és az Adyé, Kovácsné Ládi Katalin nyugdíjba megy, ezért kell gondoskodnia a városnak az utódról, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójának, Halasi Imrének pedig szerződésben rögzített ciklusa jár le most.

A színház vezetőjének posztjára egyetlen pályázat érkezett, a régi igazgatóé, a Miskolci Galéria igazgatói székébe pedig szintén egyetlen személy, Bán András művészettörténész, a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia tanszékének docense pályázott.

Kérdés, ki a befutó

Az Ady művelődési ház vezetésére hárman jelentkeztek, ebből ketten maradtak ringben: Kolostori Gábor és Táboros Sándor. Mindketten közművelődési szakemberek. Keddi lapszámunkban írtuk, a közgyűlés kulturális és oktatási bizottságának MSZP-s vezetője nem kívánt nyilatkozni arról, hogy kit támogattak és milyen arányban a bizottság tagjai. Más – több helyről megerősített – forrásból viszont megtudtuk, hogy a szakmai véleményezést végző szakértő bizottság (elnöke szintén nem nyilatkozott keddi lapszámunkban) a színház és a galéria esetében is egyöntetűen támogatta a pályázót, az Ady művelődési ház vezetői székére jelentkezők közül pedig Kolostori Gábor mellett tette le voksát. A közgyűlés kulturális bizottsága is Kolostori Gábor pályázatát tartotta jobbnak, a jelenlévő 8 tag mindegyike rá voksolt. Négyen elfogadták Táboros Sándor pályázatát is, négyen viszont tartózkodtak. Ennek ellenére kérdéses, kit választ majd meg kettőjük közül a közgyűlés. A szakmai érv ugyanis nem döntő tényező, tudtuk meg. (Zárt ülés lévén az is titkos, hogy mely képviselő hogyan voksol az ügyben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!