Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.09. 15:44

Kiállításon a Föld kincsei

<p>Miskolc - Ásványokban, kőzetekben, ékkövekben és ékszerekben gyönyörködhettek azok, akik szombaton ellátogattak a Diósgyőri Gimnáziumban megrendezett ásványkiállításra és -vásárra.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Ásványkiállítás a Diósgyőri Gimnáziumban, 2007.12.09."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_sv_nyki_ll_t_s_a_Di_sgy__337_ri_Gimn_ziumb/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ásványkiállítás a Diósgyőri Gimnáziumban, 2007.12.09." /></a></dia></p>

45 kiállító 80 asztalon mutatta be a Föld kincseit, mint Horváth István, a kiállítás szervezője fogalmazott, közel egy tonna ásvány volt az asztalokon.

Újdonságok

A gimnáziumban már hagyomány, hogy az ásványbörzével egy időben szervezik meg a Vaskobak megyei középiskolás geológiai versenyt, amely ezen a hétvégén is így történt - mondta lapunknak Hegedüs Zsolt, a gimnázium földrajztanára. Újdonság volt azonban, hogy az idei programot kiállítás is gazdagította. A 8 millió éves erdő című tárlaton az érdeklődők a Bükkábrányban megtalált mocsári ciprusok (és újabb vizsgálatok szerint mamutfenyők) feltárásáról tájékozódhattak, de az ősrégi fák maradványait is megszemlélhették. A látogatók ismereteiket szakmai előadásokon bővítették: Halmai György termelési főosztályvezető és Jáger Viktor muzeológus segítségével.


A legjobbak
A Vaskobak verseny eredménye
1. Váci Mihály Gimnázium, Encs
2. Avasi Gimnázium, Miskolc
3. Zrínyi Ilona Gimnázium, Miskolc
4. Jókai Mór Gimnázium, Kazincbarcika

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!