Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.28. 08:30

Megkérdeztük – Mit vár az Újévtől?

<p>Tokaj, Tállya - A Tokaj Rennaisance Egyesület ügyvezetőjét és Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének elnökét kérdeztük a jövő évről alkotott elképzeléseikről. <DIA alt="Mit vár az új évtől? 2007.12.28." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mit_v_r_az__j__vt__337_l__2007_12_28_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mit vár az új évtől? 2007.12.28." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Bár tavaly azt mondták, nehéz év lesz az idei, nem gondoltam, hogy ennyire. Mondják, hogy az ember maradjon annál a fánál, amelyiket kapta, nos én a bortermelés szemüvegén keresztül ítélem meg az eltelt évet. Istencsapások sorozata érte a pátriát, faggyal, aszállyal, jégveréssel és seregélyekkel, hogy az építendő erőművekről már ne is beszéljek. Azonban a szüret idejére kialakultak a dolgok, úgy-ahogy. Ha ez a parányi jó felduzzad valamelyest, nagyon örülnék. Mit kívánok a jövőt illetően? Erőművektől mentes Tokaj-hegyalját, boldogulást végre a pátriában élőknek.

Rakaczki Rita (27) A Tokaj Rennaisance Egyesület ügyvezetője


A Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének elnökeként meg kell köszönnöm a szervezet minden tagjának, hogy ebben a nehéz világban kitartóan dolgoztak, hírét vitték munkáikkal a pátriának. Mindezt úgy, hogy egyénekre szabott anyagi ellenszolgáltatásokról nem igazán beszélhetünk. Mit is kívánhatnék a következő évre? Legalább ne legyen rosszabb az ideitől, maradjanak meg támogatóink, akiknek ezúton is megköszönöm az egy százalékos felajánlásokat. Örüljünk a szépnek, ápoljuk továbbra is hagyományainkat, bízzunk abban, hogy vége lesz a szűkös éveknek.

Schneider Imréné (82) A Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesület elnöke

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!