Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.10. 15:54

Tanácskozással ünnepelt a tízéves Kamilla

<p>Miskolc - Az Észak-Magyarország is elismerést kapott a Kamilla Korai Fejlesztő Szolgálattól. „...hogy legyen egyenlő esélyük!" címmel szakmai tanácskozást és ünnepséget szervezett a Kamilla Korai Fejlesztő és Tanácsadó Szolgálat. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/kresz/cn/boon-news-em_01-20070418-032623"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A korai fejlesztésről</B></A>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Kamilla-emleklap_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

„...hogy legyen egyenlő esélyük!" címmel szakmai tanácskozást és jubileumi ünnepséget szervezett tegnap a Kamilla Korai Fejlesztő és Tanácsadó Szolgálat az ITC-székházban. A szolgálat 1997 decemberében, azaz tíz éve kezdte el munkáját a 0-6 éves korú sérült gyermekek és családjuk ellátására - mondta el lapunknak Cserjési Mária gyógypedagógus. Ma már a megyében Miskolcon kívül öt másik városban is biztosított a fogyatékos kisgyermekek gyógypedagógiai rehabilitív ellátása a Kamilla Korai Fejlesztő Hálózat létrehozásának köszönhetően. A szolgálat jelenleg a megyei pedagógiai Intézet épületében, szakmai, módszertani bázisintézményként segíti a megyében működő valamennyi korai fejlesztést biztosító intézmény munkáját.

A tegnapi tanácskozáson előadások hangzottak el a különböző szakterületek, tudományterületek szakembereinek részvételével. Az ünnepségen két volt kamillás gyermek szavalattal köszöntötte a résztvevőket.

Elismerték

Az ünnepség végén emlékplaketteket és emléklapokat is átadtak azoknak, akik segítették a szolgálat létrejöttét, működését, valamint azt, hogy a sérült emberek problémái eljussanak a társadalom szélesebb rétegeihez. Az elismert médiumok között szerepelt az Észak-Magyarország is, lapunk emléklapját Berecz Csaba szerkesztő vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!