Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.15. 18:33

"Utaknak vándorai lettünk"

<p>Miskolc - A Romano Teatro Kulturális Egyesület szervezésében szombaton délután rendezték az Utaknak vándorai lettünk című gálát, amely nagy sikert aratott az érdeklődő közönség körében. <DIA alt="Romano Teatro 2007.12.15." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Romano_Teatro_2007_12_15_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Romano Teatro 2007.12.15." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-Romano_Teatro-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A produkció előtt Szegedi DezsőJászai Mari-díjas színművész, a Romano Teatro Kulturális Egyesület elnöke mondott rövid beszédet. Hangsúlyozta: színjátszásra szövetkeztek, céljuk az, hogy a művészetek segítségével közelebb hozzák egymáshoz a roma és nem roma fiatalokat, felkeressék a tehetségeket és oktassák is őket. Egyben bemutatta azt a most elkészült CD-t, amelyen huszonkét, saját készítésű daluk hallható.

Színvonalas műsor

A pergő ritmusú, igényesen összeállított, vastapssal fogadott műsorban először a La Mancha lovagja musical betétdala hangzott fel, majd A legendák leszármazottjai és az Átok és szerelem című musical csendült fel Szegedi Dezső és Horváth Zsolt főszereplésével.

A rendezvény fővénöki tisztét Szűcs Erika, Miskolc alpolgármestere töltötte be. A lemezbemutató gálát anyagilag támogatta többek között Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, Káli Sándor polgármester, Ádám Ibolya kulturális vendégforgalmi osztályvezető, valamint Tóth Józsefné esélyegyenlőségi referens is.

Az est végén pohárköszöntőt tartottak az egyesület leendő támogatói és szimpatizánsai részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!