Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.22. 16:09

Dávid Ibolya: „Össze akarják törni a képet”

<p>Az MDF elnökét arra kértük, mondja el gondolatait, amelyek a miskolci Antall József-szobor megronálásának hírére megfogalmazódtak benne.</p>

Dávid Ibolyát, az MDF elnökét kértük, mondja el gondolatait, amelyek a miskolci Antall József-szobor megrongálása kapcsán fogalmazódtak meg benne.
Dávid Ibolya emlékeztetett rá, hogy az országban elsőként Miskolcon állítottak szobrot Antall Józsefnek. Adakozásból, nagy társadalmi összefogással adták meg ily módon is a tiszteletet annak a miniszterelnöknek, aki igényesen, felelősen, morális tartással kormányzott, aki számára a jövő, az építés volt mindennél fontosabb, és nem a múlt sebeinek feltépése. A szobornál minden évben megemlékezést tartanak, Antall József halálának évfordulóján.
Dávid Ibolya szerint azok, akik megrongálták Antall József szobrát – és akik korábban megrongáltak, elloptak más Antall József-szobrokat – azok érdekeit szolgálják, akik szeretnék összetörni azt a képet, amely ma is él, egyre erősebben él az emberekben a néhai miniszterelnökről. Elszomorítónak és felháborítónak tartja a barbár tettet az MDF elnöke, arra kérve a demokráciában hívő, felelősen gondolkodó embereket, hogy ítéljék el azt.
Kérdésünkre, hogy a korábbi rongálások, szoborlopás tettesei közül van-e, akit a rendőrség elfogott, úgy válaszolt: nincs róla tudomása, de ha lett volna ilyen eredmény, tudna róla.

SZG

Kapcsolódó anyagok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!