Már az ünnepek táján is foglalkoztatott a következő téma: nevezetesen, hogy karácsony táján mindig megnő az éves halfogyasztás mennyisége. Ez ugyanis az év egyetlen időszaka, amikor az emberek Magyarországon halat esznek – no, akkor is a pénzért, a szerencsét hozó hal-pénzért. Pedig a halhús egészségre vonatkozó kedvező hatásáról év közben is nagyon sok szó esik. Igen ám, de amíg a sertéshúst a lakótelepeken több ponton is megtalálható élelmiszer- és húsboltokban rendszeresen lehet kapni, sőt kocsma is van majdnem minden sarkon, addig halért a távoli piacra kell villamosozni vagy buszozni, ami bizony már időigényes, illetve az idősek számára nehézkes. Azt javasolnám, hogy egészségmegőrzés érdekében legyen kötelező valamennyi lakótelepen egy-egy halbolt működtetése. Már csak azért is, mert nemrégiben volt hallható a televízióban az a hírt, hogy a haltelepítéssel foglalkozók értékesítési gondjaikról beszéltek. Hát akkor nyissanak halat árusító boltokat, így biztosítva mindenki számára a halhoz való egyszerű hozzájutást.
Ha már az utóbbi év amúgy is az egészségügy égisze alatt zajlott és zajlik, legyen ez egy könnyen megvalósítható, ám az egészséget elősegítő javaslat.
Kapcsolódó anyagok