Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.29. 17:07

Több pénzt kapnak a betegszállítók

<p>Budapest, Miskolc - Korrigált a tárca: átcsoportosítással január 1-től megemelték a betegszállítók kilométerdíját. Azt a megkérdezett betegszállító-vezető cáfolta, hogy ha nem emelték volna meg a finanszírozást, akkor leálltak volna.</p>

Tóth Istvánt, a Magyar Mentők és Betegszállítók Szövetségének alelnökét, az északi régió vezetőjét épp az Egészségügyi Minisztériumból kilépvén értük el telefonon. Az egyik országos napilap ugyanis azt jelezte: ha a pénteki egyeztetések nem vezetnek eredményre, s nem emelik meg a betegszállítás finanszírozását, március 1-től leállnak a betegszállító autók.
- Ezt a legrosszabb pillanatunkban sem jelentette ki egyikünk sem, az adott médium újságíróját meg is feddtük ezért. Amíg az autónkban benzin van, addig teljesítjük a feladatunkat - válaszolta felvetésünkre Tóth István, aki a felsoroltakon túl a miskolci telephelyű Borsod Mentő Kft. igazgatója is. - A lényeg pedig az, hogy az egészségügyi kormányzat az OEP-en keresztül felülvizsgálta a betegszállítás és mentés kettéválasztása utáni helyzetet. Megállapították, hogy az előre jelzett 1070 plusz szállítási feladat helyett közel 60 ezer hárult ránk, s ezt kisebb-nagyobb zökkenőkkel, de teljesítettünk. Problémák elősorban Békésben, Zalában, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplénben adódtak. A végeredmény, hogy a finanszírozás átcsoportosításával a 84 forintos kilométerdíjat felemelték 99 forint 36 fillérre.
Arra a kérdésre, hogy honnan csoportosítottak át, Tóth István nem tudott választ adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!