Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.10. 14:35

Hatvanas táblánál 140 km/h-val kísértette a szerencséjét

<p>Miskolc - Bűnügyi szempontból csendes volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt hétvége. A közlekedési rendőröknek azonban jócskán akadt dolguk.</p>

Halálos közlekedési baleset nem történt, de 13 személyi sérüléssel járó viszont igen. Ebből péntekre, szombatra és vasárnapra is jutott egy-egy súlyos, míg a többi 10 könnyű sérülésekkel végződött. Az esetek többsége azért következett be, mert a sofőrök nem vették figyelembe az adott útvonal sajátosságait, illetve a járművek sebességét nem az útviszonyokhoz igazították.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai március 7. és 9. közötti időszakban gyorshajtás miatt összesen 35 szabálysértési feljelentést kezdeményeztek. A sebességi csúcsot a 26-os főútvonalon a sajóbábonyi elágazásnál egy fiatalember futotta meg, aki a 60 km/h-ás korlátozásnál 140 km/h-val kísértette a szerencséjét, természetesen a szabálysértési feljelentést vele szemben is megtették a rendőrök.
Kirívó eset volt még annak a férfinak az esete, aki ittasan vezette kölcsönkért autóját, aminek 2007. 10. 25-én lejárt műszaki érvényességi vizsgája. A Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai mindezek mellett 3 vezetői engedélyt vettek el ittas vezetés miatt és 19 egyéb – például különböző lejárt engedélyek miatt – szabálysértési feljelentést kezdeményeztek, két esetben pedig közlekedési bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!