Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.07. 13:35

Az erőműért tüntetnek Szerencsen

<p>Szerencs - A szalmatüzelésű erőmű megépítésének támogatására hirdetnek demonstrációt szerencsi egyesületek és érdekvédelmi szervezetek. A demonstrációt április 11én 14 órától tartják Szerencsen.</p>

A szalmatüzelésű erőmű megépítésének támogatására hirdetnek demonstrációtszerencsi egyesületek és érdekvédelmi szervezetek. A beruházás támogatására fogott össze a Szerencsi Cukorgyár Szakszervezeti Bizottsága, Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület és a Szerencsi Vállalkozói Klub Egyesület a szimpátiatüntetés megszervezésére, amelyet április 11-én, pénteken 14 órától tartanak a szerencsi cukorgyárral szembeni parkolóban. A szimpátiatüntetésre a városból és a térség településeiről is várják mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy megvalósuljon a beruházás. A szerencsi cukorgyár bezárásának várható hatásairól tanácskozott legutóbbi ülésén a Szerencs és Térsége Fejlődéséért Egyesület. A civil szervezet taggyűlésén került szóba, hogy az üzem megszűnése komoly hátrányt okoz a dolgozóknak, a beszállítóknak és a város önkormányzatának egyaránt. Összességében közel négyszáz ember megélhetése került veszélybe, amiből a kiutat a mezőgazdasági termelésre alapozott, a környezetvédelmi előírásoknak mindenben megfelelő iparfejlesztés jelenti.

Kapcsolódó anyagok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!