Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.16. 16:14

Fidesz: „Fenyegetett Miskolc”

<p>Miskolc - Rekordösszegű, rossz összetételű a hiány, kezelhetetlen az adósságállomány – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a miskolci Fidesz-frakcó helyettes vezetője.</p>

A csütörtöki, miskolci közgyűlési ülés két témájáról (napirendi pontjáról) mondta el gondolatait a Fidesz két miskolci vezetője. Lenártek András, a frakció helyettes vezetője a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a tendencia, a lényeg ugyanaz, mint amit évek óta tapasztalnak. Annyiban más a helyzet az előző évekhez képest – mondta –, hogy most már komoly fenyegetettségnek van kitéve a város.
Rekordösszegű, rossz összetételű a hiány, kezelhetetlen az adósságállomány – jelentette ki. Mint mondta, ezt igazolja, hogy három éven át nem törleszt adósságot Miskolc, mert haladékot kért. Csak a kamatokat fizeti. Rémísztőnek nevezte a hiányt. Igaz, hogy vagyonnövekedésként lehet számítani az 5 milliárd forint értékű kötvényt, de ez a bizonyos fokú előremenekülés veszélyes fegyver – tette hozzá a fideszes képviselő. Szólt arról, hogy 1 milliárdos működési hitel terheli a költségvetést, hogy például jelentős belső adóssága van a holdingnak, hogy komoly mínuszokkal küzdenek a kórházak, hogy számos intézmény alulfinanszírozott. Lenártek András a zárszámadásról szóló napirend kapcsán szólt arról, hogy 2008-ra semmi jót nem lát Miskolc, a miskolciak számára.

Dr. Szinay Attila, a Fidesz-frakció vezetője a sportkoncepcióról szóló napirendi pont kapcsán kiemelte: a jogi bizottság egyhangú állásfoglalása nyomán Orosz Lajosalpolgármester – aki maga is részt vett a bizottsági ülésen – ígéretet tett arra, hogy előterjesztőként „befogadja” a következő javaslatot: az augusztusi közgyűlési ülés napirendjén szerepeljen annak a sportstratégiának az előterjesztése, amely megfelelően kiegészíti a mostanit, valóban hosszú távra, 15 évre szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!