Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.30. 12:30

Garázsban működött a hejőkeresztúri szeszüzem

<p>Hejőkeresztúr - A Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatal munkatársai kedden Hejőkeresztúron, az egyik családi házban ellenőriztek egy a ház udvarán parkoló teherautót.</p>

A Vám- és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatal munkatársai kedden Hejőkeresztúron, az egyik családi házban ellenőriztek egy a ház udvarán parkoló teherautót, amelyben több mint 4000 liter adózatlan tiszta szeszt és több mint 200 liter különféle ízesítéssel ellátott szeszes folyadékot, aromákat és ételszínezéket találtak.

A házhoz garázsból további, szeszesital előállításához használt eszközök - vízlágyító készülék, fokolók, szivattyúk, papírszűrő berendezés - kerültek elő. A családi ház szinte egy illegális kisüzemként működött.

Az ingatlan területén talált – több mint 17 millió forint értékű - jövedéki termékeket és azok előállítására használt eszközöket a vámnyomozók a helyszínen lefoglalták. Az eljárás során a Vám- és Pénzügyőrség 3 fő ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A meg nem fizetett jövedéki adó több mint 9 millió forint.

Vizsgálódnak

A Vám- és Pénzügyőrség vizsgálja, hogy mióta és mekkora mennyiségben állítottak elő szeszes italokat. A nyomozás kitér az illegálisan előállított szeszes italok értékesítésének módjára is.

Kapcsolódó anyagok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!