Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.16. 18:52

Jó hír jött az Elmibtől is

<p>Miskolc - Úgy tudtuk, az MVM reagál – még szerdán, pozitívan – a Miskolc Holding közleményére, de az Elmibtől kaptunk értesítést. Nem rosszat. Együttműködnek? Úgy tűnik.</p>

A Magyar Villamos Művektől (az eladótól) vártunk reagálást arra a miskolci közleményre, amely szerint sínen van a fűtőerőmű ügye, mármint miskolci sínen.

Nem az MVM-től, hanem a „másik” vevőtől – vevőjelölttől – jött a közlemény szerdán késő délután. Jó hírekkel. Íme:

„Tárgyalóasztalhoz ült Miskolc Önkormányzata és az ELMIB csoport. Az ELMIB csoport vezetése örömmel vette, hogy megkezdhette a tárgyalásokat Miskolc önkormányzatával.
A kedden megtartott első tárgyalási fordulót követően az ELMIB csoport vállalta: április 30-ig felfüggeszti a Miskolci Erőmű 99,6 százalékos részesedésének megvásárlásáról a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-vel kötött adásvételi szerződés teljesítését.
Mivel az MVM Zrt. és az ELMIB csoport között létrejött adásvételi szerződés továbbra is érvényes és hatályos, a tárgyalások Miskolc önkormányzata és a Miskolc Holding vezetőivel a közös fejlesztés és a hosszú távú együttműködés lehetőségeiről szólnak.
A tárgyalások megkezdését az MVM Zrt. jóváhagyólag tudomásul vette. Az ELMIB csoport bízik abban, hogy a megbeszélések eredményesek lesznek.”

SZG

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!