Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.04. 14:15

Olvasó levél: Szeressük szenvedélyesen Tapolcát!

<p>Mert Tapolca olyan szép, még mindig szép, még így álmában is – bezárt strandjával, a lelakatolt nagy szállodával és ezernyi bajával – mint egy szép régi tárgy, amely valaha szebb napokat látott.</p>

Úgy, hogy szeressük, szenvedélyesen! Ezzel talán nincs is nagyobb baj, hiszen szóban szinte mindenki szereti az „Ő” Tapolcáját. Az itt élők és „csak” itt dolgozók, pihenők, üdülők, nosztalgiázó idősebbek, ide kiruccanó gyerekek és fiatalok.
Mert Tapolca olyan szép, még mindig szép, még így álmában is – bezárt strandjával, a lelakatolt nagy szállodával és ezernyi bajával – mint egy szép régi tárgy, amely valaha szebb napokat látott. A poros és piszkos felszín alatt ott ragyog a mívesség, ha kopott és törött is, de javítható.
Ezért szeressük hittel Tapolcát! Ne rálegyintéssel, félszeg mosollyal, hogy bezzeg régen így meg úgy...
Szeressük úgy, hogy teszünk érte, hogy vigyázzuk értékeit, hogy nem csak a saját portánk a minden, hogy a kapun kívül egy másik Tapolca kezdődik, amivel másnak kell törődni.
Tegyünk Miskolctapolcáért úgy, hogy közösen gondolkodunk jelenéről és főleg jövőjéről.
Találjuk meg a módját, hogy öntudatos polgárokhoz méltóan ösztönözzük és számoltassuk el választott vezetőinket. Hiszem, hogy a siker nem marad el!

Tóth Szabó István

Miskolctapolca

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!