Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.20. 18:46

Rákóczi lovashuszárai Sárospatak főutcáján

<p>Sárospatak - Látványos ünnepi felvonulással folytatódott a Lorántffy Zsuzsanna ünnepi&#160;év Sárospatakon.&#160;<DIA width="900" height="700" alt="Lórántffy Zsuzsanna 2008.04.20."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/L_r_ntffy_Zsuzsanna_2008_04_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Lórántffy Zsuzsanna 2008.04.20." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A rendezvénysorozat a református templomban tartott istentiszteleten folytatódott, ahol Dr. Bölcskei Gusztáv a református Egyházi Zsinat elnöki beszédében Jakab apostolt idézte, aki arra int, hogy senki ne legyen személyválogató; ne a külcsíny, az aranyos ruha alapján ítéljen. Irgalmat az ítéletkor az kaphat, aki maga is irgalmas volt és irgalmat adott.

Bár a nagyságos fejedelemasszony, Lórántffy Zsuzsanna gazdag volt, Patakra költözve felismerte, hogy az iskolát támogatni kell.

Dr. Hörcsik Richárd polgármester köszöntőjében a nők különleges szerepét említette, Anasztáziától Szent Erzsébeten át Lorántffy Zsuzsannáig, akik valamennyien sorsfordítóak voltak a város számára.
Jelenleg kosztümös lovashuszárok vezetik a mentet, szórakoztatva a Patakra érkezett lovagrendi vendégeket és a nagyszámú publikumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!