Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.10. 16:37

Kavalkád a Szinva-teraszon

<p>Miskolc - Az időjárás kedvező volt, így a Miskolc Város Ünnepe rendezvénysorozatának szombati szabadtéri eseményeit több százan tekintették meg. &#160;<DIA alt="Szinva terasz 2008.05.10." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szinva_terasz_2008_05_10_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szinva terasz 2008.05.10." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Miskolcon immáron tizenöt esztendeje emlékeznek a modern kori település létrejöttére, s ekkor adják át a város kitüntetéseit a színházban. A megyeszékhely napjának megünneplésére ebben az esztendőben – miután május 11. pünkösd vasárnapra esik – május 9-én és 10-én várták az érdeklődőket.

Pergő program

A pompás időben szombaton először a Fény-Hang-Szer Kör előadását látta a több száz érdeklődő a kétnapos rendezvény többségének otthont adó Szinva-teraszon, majd az Avasi Gimnázium aerobik csoportja kapott tapsot. Aztán a Napfényt az Életnek Alapítvány irodalmi színpada következett. Délben tánckavalkád szórakoztatta a nagyérdeműt. A Nyugdíjas Magányosok Klubja Egyesület több számmal is kirukkolt, majd a modern táncosok vitték a prímet. A délutáni műsor ugyancsak ,,magához" csalogatta a közönséget: egymást érték a civil szervezetek és az alapítványok ötletes színpadi produkciói. Kiemelkedett az ETKA Jóga Egészséges Életmód és Sport Rekreációs Egyesület tagjainak erőgyűjtő tánca.

A testvérének szurkolt

Szombaton délben a Szinva-teraszon láttuk Laczkó Sándor egykori élvonalbeli asztaliteniszezőt, aki kisfiával múlatta az időt.

– A kilenc esztendős Dániel a megye legifjabb bajnoka, így az alma nem esett messze a fájától – mondta a családfő, majd hozzátette: – Danikának, aki ügyesen kezeli az ütőt, sokat szurkol a testvére Lilla. Most fordult a kocka, a lányom táncol a színpadon, a fiam pedig szurkol neki.

Így is lett! A 4-Dance Tánc Stúdió produkciója után Laczkó Danika tapsolt a legtovább, a papa pedig büszkén feszített a nézők között.

Kiegészítő programokban sem volt hiány. Bemutatót tartott a Baráthegyi Vakvezető Egyesület, továbbá megismertette tevékenységét a kíváncsiskodókkal a Zöld Akció Egyesület, a Rákbetegek és Barátaik Klubja, a Drogambulancia Alapítvány, a Holdam Egyesület és az Önálló Másság Egyesület is.

 

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!