Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.04. 08:56

Olvasói levél: Ötletek vannak, megoldási javaslat csak ritkán

<p>Hallgatom a közgazdászok megváltó javaslatait, korszakalkotó ötleteit. Ám a gazdasági folyamatok helyes irányba fordításának mikéntjére csak a vállukat vonogatják. A jó választ eddig még csak Kóka Jánostól hallottam.</p>

Ilyenkor „megáll” a gazdasági folyamatok törvényszerűségeivel és különböző jelenségekkel foglalkozó „tudományuk”, a néző pedig sajnálja a rájuk pazarolt időt. Könnyű 600-800-1000-3000 milliárdot megspórolni (pl. a széles körű ingatlanadó bevezetésével, a minimálbér megadóztatásával, a 13. havi nyugdíj megszüntetésével és egyéb olyan „nyalánkságokkal”, amelyeket egy társadalmi párbeszéd során az emberek szinte kivétel nélkül „támogatnának” Persze.). A jó választ ami parlamenti ülésen elhangzottak között Kóka Jánostól hallottam: „konszenzusos reformszerződésre van szükség”. Igen, és még egyszer igen. A probléma csak az, hogy a szónok nincs tisztában saját pártja, de a jobboldal természetével sem. Divattá vált, a teljes képtelenségek „bevitele” a közéletbe, teljes komolysággal. Eddig a bajnok e „sportágban” Orbán Viktor volt, de most Demszky Gábor jó eséllyel pályázik a babérjaira. Volna számára egy javaslatom, amely nem közgazdasági, de politikának „elmegy”. Tegyen úgy, mint Orbán Viktor mostanság. Minden törekvését bújtassa civil köntösbe, az érdekvédőkkel, a zöldekkel és akárkikkel veresse a nagydobot, az üstdobot, a tam-tam-ot vagy a harangot, és a nagy hangzavarban a fővárosi lakóik mindent meg fognak szavazni. Csak hagyják. Ne vádoljanak cinizmussal. Ez nem az, csak egyszerű tapasztalat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!