Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.01. 11:24

Sikeres a Szendrőládi Népfőiskolai Egyesület

<p>Szendrőlád - A Szendrőládi Népfőiskolai Egyesület a napokban tartotta megalakulásának 6. éves évfordulója alkalmából rendezett előadásokkal egybekötött ünnepségét.&#160;<DIA alt="Szendrőládi ünnep 2008.05.01." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szendr__337_l_di__nnep_2008_05_01_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szendrőládi ünnep 2008.05.01." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A megjelentek köszöntése után Béres Lászlóné elnök mondta el pohárköszöntőjét, majd a vendégek együtt fogyasztották el a pezsgőt a Népfőiskola 6 éves fennállásának és sikeres munkálkodásának tiszteletére.
A rendezvényen 140 fő vett részt, a határon túli egyesületekből Gábor Lajos református lelkész a Szepsi Népfőiskolai Egyesület elnöke tette tiszteletét az ünnepségen.

Ezután az ünnepség további programjai kerültek ismertetésre és levezetésre, melyek az alábbiak voltak.

A program első részében Béres Lászlóné a Népfőiskola elnöke tartotta meg beszámolóját az Egyesület munkájáról, utána Juhász Jolánka vezetőségi tag ismertette a 2007. évi pénzügyi beszámolót, majd ezután következett az egyesületi munkáról szóló beszámoló és a 2007. évi pénzügyi beszámoló tagság által történő elfogadása (a tagság egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta).

Előadások

A program második részében meghívott előadók tartottak előadást: dr. Bodnár Ákos sebész professzor, nyugalmazott Zsinati világi elnök (előadásának címe: Krisztus követésünk ma), Nagy Lenke, a Magyar Ráció Kuratóriumának elnökségi tagja (előadásának címe: Közszolgálat és média), dr. Kiszely István antropológus, történész (előadásának címe: Őstörténet, a legújabb kutatások alapján), dr. Kis Boáz, a Magyar Népfőiskola Collégium ügyvezető elnöke (előadásának címe: Amit a Népfőiskola adhat).

Az ünnepség részeként a Szendrőládi Nyugdíjasklub és a Népfőiskola Énekkara adott ünnepi műsort, versek hangzottak el Népfőiskolai tagok előadásában, és meghallgathatták Benke Kinga és Benke András lelkészházaspár zenés előadását.

A rendezvényen a Népfőiskolai Egyesület vezetősége megköszönte Béres Lászlóné elnök több éves kitartó és fáradhatatlan munkáját, az előadóknak az ünnepség alkalmából tartott előadásokat, valamint a Szendrőládi Nyugdíjasklub és Népfőiskola Énekkarának fáradozásait is, melyet az Egyesület irányában tesznek.

Az ünnepség alkalmából a Magyar Népfőiskolai Collegium ügyvezető elnöke elismerésben részesítette kiváló munkájukért Béres Lászlóné elnököt, Szekeresné Takács Ágnes titkárt és Juhász Jolánka vezetőségi tagot.
A Népfőiskolai Egyesület életéről és az elmúlt években végzett munkák összefoglalójaként egy kisfilm került levetítésre, mely szép és sok kedves emléket jutatott eszükbe a Népfőiskola tagjaival, a meghívott vendégek pedig beletekintést nyerhettek az Egyesület életébe.

A program harmadik részében vacsorát szolgáltak fel a vendégeknek (volt évfordulós torta is, igazi nagyméretű, tűzijátékkal) , mely alatt és után is lehetőség volt a kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésekre, tapasztalatcserére.

A vacsora elfogyasztása után tombolahúzásra került sor. A tombolanyereményeket támogatók útján kapta az Egyesület, amelyeket magánszemélyek, vállalkozók/vállalkozások, népfőiskolai tagok ajánlottak fel. A tombola főnyereménye egy ingyenes részvétel felajánlása volt az egy hetes Balatonszárszói Konferencián júliusban, melyet a Magyar Népfőiskolai Collégium ajánlott fel.

Az ünnepség támogatóinak a Népfőiskolai Egyesület köszönete jeléül egy tablón (mely kifüggesztésre került az ünnepség alatt) összeállított támogatói lista nyilvánosságra hozásával köszönte meg a felajánlásokat.

Az ünnepség végén sokan kifejezték szimpátiájukat a Népfőiskolai Egyesülettel kapcsolatban, többen biztosították az Egyesületet a további támogatásukról, mivel úgy érzik, hogy érdemes még sokáig fennállni és működnie ennek a Népfőiskolának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!