Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.18. 16:16

Tapolca: ami a strandot illeti

<p>Miskolc - Mi lesz Tapolcával, mi a stranddal? Mármint: mikor lesz strand? Egyebek között ez is témája a miskolci közgyáűlés csütörtöki ülésének. A tapolcafejlesztési koncepció előterjesztője a polgármester. &#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-miskolci-kozgyulesi-ules-napirendi-pontjai/cn/boon-news-em_01-20080514-014829"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<B><A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-miskolci-kozgyulesi-ules-napirendi-pontjai/cn/boon-news-em_01-20080514-014829">A Miskolci Közgyűlés napirendi pontjai </A></B></p>

16:40 - Ideje lenne visszafoglalni Tapolcát

A cél az, hogy Miskolc a turisztikai élmények városa legyen. Nosza. Ideje lenne "visszafoglalni" Tapolcát. Koncepció van. Pénz vajon lesz-e?

Miskolc 2007-2013-ra vonatkozó városfejlesztési stratégiájának egyik programja: "Miskolc - a kulturális és turisztikai élmények városa." Az alprogramjában szereplő "Tapolca-program"-mal és a készülő Integrált Városfejlesztési Stratégiával a koncepció összhangban van - állapítja meg az a közgyűlési előterjesztés, amelyet csütörtökön tárgyal a képviselő-testület. A közgyűlési döntésnek megfelelően, pályáztatás útján választották ki az EconoConsult Kft.-t, a szakértői vélemény tavaly novemberben "Miskolc-Tapolca Turisztikai Fejlesztési Koncepciója" címmel készült el.

A helyzetelemzés bemutatja a problémákat: a turisztikai kínálatnak és verseny elemeinek, a háttér-infrastruktúrának, a szervezeti rendszernek a hiányosságait. A dokumentum a jövőkép és a célok meghatározásán túl szakmai fejlesztési programjavaslatot tartalmaz.

A tanulmányban megfogalmazott fő célkitűzés: Miskolc-Tapolcán a vendégkör átalakítása, azaz a jelenlegi igényszintű és fizetőképességű vendégkör helyett a fizetőképesebb szegmensek megnyerése, igényes és minőségorientált turisztikai kínálat- és szolgáltatás-együttes kialakítása.

 - Turisztikai attrakció fejlesztése

 - A Barlangfürdő mint húzó attrakció fejlesztése

 - Történelmi emlékhelyek fejlesztése

 - Üdülőhelyi arculat megteremtése, vendégfogadási feltételek javítása:

 - Magas minőségű szállodafejlesztések

 - Zöld és pihenőterületek növelése,

 - Vendéglátó-, és egyéb kiszolgáló egységek minőségi fejlesztése

 - Közlekedésfejlesztés:

 - Gyalogossétányok fejlesztése, ezzel a

 - Barlangfürdő más attrakciókkal való élményszerű összeköttetésének megvalósítása.

 - Parkolófejlesztések.

 

16:06

A csütörtöki, miskolci közgyűlési ülés egyik napirendi pontja – Káli Sándor polgármester előterjesztésében – a Tapolca fejlesztésére megfogalmazott koncepció. A javaslat, egyebek között így ír a vágyott strandról:

A „Felnőtt” strand területén:

 

Legalább négycsillagos, emblematikus építészeti megjelenítésű wellness és/vagy konferenciaturizmus számára alkalmas szálloda létesítése, térítés ellenében külső vendégek számára is igénybe vehető fürdővel. A Garas sétány felőli területén egyhelyre koncentrált, színvonalas, új építésű épületbe telepített, „nosztalgikus” élménykonyha, magas minőségű pecsenyesütő, vendéglátóhelyek, szolgáltatási és turisztikai funkciók valamint információs pont létesítése. A Hejő-patak mentén „zöld korzó” kialakítása

A „Gyermek” strand területén

Minőségi szórakoztató központ létesítése, alacsony beépítettség mellett

A Hejő-patak mentén „zöld korzó” kialakítása, és a teljes területre kiterjedő közforgalomnak nyitott új épített és zöld parkfelület kialakítása
„Tapolca autós kapuja” parkolóterület kialakítása a város felé eső területén

Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!