Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.22. 15:32

Közösségi Házat avatott az Országgyűlés alelnöke

<p>Felsődobsza - Tíz hónappal ezelőtt, tavaly augusztus 20-án helyezték el a Felsődobszai Közösségi Ház alapkövét, vasárnap Mandur László az Országgyűlés alelnöke vágta át a vadonatúj épület avatószalagját.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Közösségi Házat avattak Felsődobszán 2008.06.22."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_z_ss_gi_H_zat_avattak_Fels__337_dobsz_n_2/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Közösségi Házat avattak Felsődobszán 2008.06.22." /></a></dia></p>

Mint azt Bene Klára az abaúji kistelepülés polgármestere, az Európai Parlament képviselője elmondta ünnepi beszédében, az összességében harminckétmillió forintos beruházáshoz huszonhatmilliót nyertek a Regionális Fejlesztési Tanács egyik pályázatán, hatmilliót tett ki az önkormányzati önerő. Az épület a legfontosabb közösségi rendezvényeknek máris megfelel, azonban újabb pályázati lehetőségek kihasználásával szeretnék beépíteni a tetőteret, és új toldalékkal bővítik az udvari szárnyat.

Új fejlesztések

Bene Klára megjegyezte, más fejlesztések is tervben vannak, nyertes lett a Hernád, falut védő gátjának kivitelezésére beadott pályázatuk, új buszmegálló épül, utat építenek, és korszerűsítik az iskola teljes épületét. A vasárnapi ünnepségen kiállítás nyílt Mandur László fotóiból, illetve a vendégként meghívott Szomolya település helytörténeti tárgyaiból. Az eseményen műsort adtak a helyi fiatalok, illetve Szomolya Pávaköre. A programon részt vett Nyakó István országgyűlési képviselő, illetve a környező települések polgármesterei.

SfL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!