Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.25. 11:23

"Miért csak annyi a miskolctapolcai barlangfürdő vesztesége?"

<p>Miskolctapolca - Olvasóink azt kérdezik a keddi barlangfürdői „baleset” kapcsán, hogy az egyik barlangi medence újratöltése és fertőtlenítése miért került csupán valamivel több mint 7000 forintba.</p>

Mi is feltettük a kérdést Fridély Lászlónak, a fürdőt üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft.ügyvezetőjének, aki elmondta: a fürdésre használatos víz jóval olcsóbb, mint a lakossági ivóvíz, hisz sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak rá. Ráadásul a kutak, amiből a fürdő az összes vizét nyeri, saját területén van, tehát nem kellett kiépíteni több száz kilométer hosszú vízvezetékrendszert. A vízcsere költsége így is sokszorosa az említett összegnek az egyéb költségek miatt.

A fertőtlenítő szer árát (néhány ezer forint) még hozzászámolhatjuk a veszteséghez, de bevételből származó kár nem érte a barlangfürdőt. Presztízsveszteség természetesen igen, tette hozzá az ügyvezető, de ami kedden történt, az bármelyik strandon vagy fürdőben előfordulhat. Elég egy rosszul felhelyezett pelenka egy kisgyereken, máris megtörténik a baj. Az ügyvezető szerint a gyors észlelés és intézkedés megnyugtathatja a fürdővendégeket.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!