Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.11. 13:47

Nemecsek Mádra látogatott

<p>Mád - A Gáspár András-Balázs Ágnes színészházaspár egy hétre gyerekszínházzá alakította át a mádi művelődési házat. Itt folyik ugyanis az ÁSZ Ifjúsági Színjátszó Tábor mádi gyerekek résztvételével.&#160;<DIA alt="Mádi színjátszó tábor 2008.07.11." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/M_di_sz_nj_tsz__t_bor_2008_07_11_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mádi színjátszó tábor 2008.07.11." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/nemecsek-madra-latogatott/cn/boon-news-em_01-20080711-120952"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> ÁSZ Ifjúsági Színjátszó Tábor</B></A></p>

Azért Mádon, mert az ÁSZ tábor már két éve működik a dorogi művelődési ház felkérésére Pilismaróton. Illetve nem teljesen azért, hanem azért, mert a mádi általános iskola igazgatóhelyettese, Pongráczné Vaszil Ildikó a közelmúltban egy iskolába járt Gáspár Andrással, aki beszélt neki erről a táborról, és felvetődött az ötlet, hogy Mádon is rendezzenek egy ilyet.

Napi nyolc óra

– Egy hét tulajdonképpen nagyon kevés – mondja Gáspár András –, különösen arra, hogy egy színpadkész produkciót betanuljunk. Tőlünk viszont a helyiek elvárják, hogy felmutassunk valamit, így a tábor ideje alatt napi nyolc órában dolgozunk a gyerekekkel. Szerencsére a táborlakók játéknak tekintik az egészet, így a napi nyolc órát nem érzik soknak. Rengeteg dolgot kell belezsúfolnunk a rendelkezésünkre álló időbe – beszédtechnika, színpadi mozgás, helyzetgyakorlatok, próba –, de igyekszünk. A Pál utcai fiúk mai változatát próbáljuk, próbáltuk be, ami egy bejáratott darab, hiszen Balázs Ágival együtt dolgoztuk át a darabot Molnár Ferenc művéből és a budapesti Vörösmarty Gimnáziummal már előadtuk. A kisebbek pedig Sütő András gyerekdarabját adják majd elő vasárnap este hat órától itt a művelődési házban. Valamennyien nagyon izgulunk, hogy sikerüljön az előadás, de hiszem, meg fogunk tudni felelni az elvárásoknak. Hogy lesz-e folytatás? Először derüljön ki, hogy ennek az egy hétnek lesz-e eredménye. Ez a helyieknek is egy próba, nekünk is. A jövőt majd meglátjuk.

Harminc gyerek

Pongráczné Vaszil Ildikó elmondta, a táborban harminc gyerekkel két csoportban foglalkozik a művészházaspár és a helyi iskola tanárai közül is többen segítenek a tábori munkában. A tábor lakói közül valamennyien mádi gyerekek. Egy budapesti diák is bekapcsolódott a munkába, aki jelenleg Mádon nyaral. Ezen kívül a Felvidékről is érkezett egy táborlakó, aki a szüleivel nemrég költözött a határ túloldalára Mádról és amikor csak teheti, visszajár. Természetesen a napi nyolc óra munka mellett kikapcsolódásra is volt és van is lehetőség.

Az előadás

Kalandozások IhajcsuhajdiábanSütő András művét színpadra alkalmazta és rendezte: Balázs Ágnes

Az új grundMolnár Ferenc műve után írta: Balázs Ágnes és Gáspár András. Rendezte: Gáspár András

Az előadás helyszíne és időpontja: Mád, művelődési ház, július 13., 18 óra

-bg-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!