Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.09.11. 15:26

Egymilliót költhet sportszerekre az iskola

<p>Hercegkút - A hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola a napokban kapta meg az értesítést, hogy egy pályázaton egymillió forintot nyertek sportszerekre.</p>

Egy a negyvenből

– Egy pályázati felhívásra jelentkeztünk – mondja Götzné Frikker Mária, a hercegkúti iskola igazgatója. – Egy sportnapot kellett rendeznünk a szülőkkel közösen. Az utolsó tanítási napok egyikén tartottuk meg a sportdélutánt, amelyen rengeteg gyerek és szülő vett részt. Négy vegyes csapatban mérték össze erejüket és ügyességüket a szülők és a gyerekek.

– A programok nagyon változatosak voltak: rendeztünk sorversenyeket, kötélhúzást és egy focibajnokságot is lebonyolítottunk. Minden versenyszám vegyes csapatokban zajlott és utólag is elmondhatom, mindenki nagyon jól érezte magát.

– A napokban jött meg az értesítés, a pályázat sikeres volt, a hercegkúti iskola bekerült a negyven díjazott tanintézmény közé. Az értesítés szerint a hercegkútiak a nyolcadik helyen végeztek, ez azonban nem igazán lényeges, ugyanis minden nyertes iskola egy-egymillió forintot kap.

Október elején utaznak a hercegkútiak az eredményhirdetésre, addig azonban már azon gondolkodnak, mire költsék majd a pályázaton nyert pénzt.
-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!