Borsod-Abaúj-Zemplén

2010.11.24. 22:47

Szombaton havazás!

<p>A Balti-tenger felett ciklon örvénylik, mögötte északnyugat felől egyre hidegebb, de száraz levegő érkezik fölénk - Bujdosó Bence, amatőr meteorológusunk előrejelzése.</p>

Csütörtökön kevés felhő lesz az égen, sok napsütésre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Reggel helyenként párás lesz az idő. Általában mérsékelt marad a nyugati, délnyugati szél, de a déli órákban egy-egy élénk széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet reggelre -4 és -1 fok közé csökken, napközben 4 és 6 fok közé emelkedik.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, jelentéktelen hózápor, hószállingózás kialakulhat. Éjszaka viszont beborul az ég, és havazás kezdődik. Gyenge vagy mérsékelt lesz a keleti, északkeleti szél. A hőmérséklet reggelre -4 és -1 fok közé csökken, napközben 3 és 5 fok közé emelkedik.

Intenzív havazás is kialakulhat

Szombaton a délután második feléig borult lesz az ég. Sokfelé lehet számítani havazásra, hószállingózásra, hózáporra. A reggeli órákban intenzív havazás is kialakulhat. A délután második felétől felszakadozik a felhőzet, és csökken a csapadékhajlam. Szombat éjfélig a lehulló hó mennyisége 2-12 cm között valószínű. Az északkeletiről délnyugatira forduló szél időnként megélénkül. A hőmérséklet reggelre -2, -1 fokig csökken, napközben 0, +1 fokig emelkedik.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett, csak kisebb hózáporok alakulhatnak ki. Hétfőtől egy újabb mediterrán ciklon hatására jelentős mennyiségű csapadék várható, az akkor előforduló csapadék halmazállapota jelenleg még kissé bizonytalan!

- Bujdosó Bence -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!