Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.05.18. 21:08

Nyugdíjuk érdekében szervezkednek a zempléni volt rendvédelmisek

<p>Sátoraljaújhely - Petíciót fogalmaztak meg nyugdíjuk védelme érdekében a Sátoraljaújhely környéki egykori rendvédelmi dolgozók. Azt mondják: ha elvesztik járandóságaikat, családjaik nehéz helyzetbe kerülnek egy egyébként is munkanélküliséggel terhelt, szegény vidéken.</p>

Farkas Attila, a csoport szószólója elmondta: a nyugdíjukkal kapcsolatos hírek megjelente után telefonon többen egyeztettek, majd már az első, kedd esti összejövetelen a remélt 20-25 ember helyett körülbelül hatvanan jelentek meg. A második, szerda esti egyeztetésen pedig száznál többen vettek részt - közölte Farkas Attila. Hozzátette: a környéken több százra tehető az érintettek száma, mert Sátoraljaújhelyen volt határőrség, van rendőrség, tűzoltóság és börtön is. Őket szeretnék képviselni azzal a petícióval, amelyet a helyi országgyűlési képviselő segítségével szeretnék eljuttatni a Parlamentbe.

 A szóvivő kiemelte: elképzelni sem tudják, hogy miként lehetne ennyi embert visszavezetni a munkába vagy szolgálatba. Észak-Magyarországon kevés a munkahely és a szolgálatba sem tudnak visszatérni, mert biztos információik vannak arról, hogy nincsenek szabad státuszok a rendvédelmi szervek helyi állomásain. Farkas Attila azt is közölte: ha elveszik a nyugdíjukat, sok száz család ker ül nehéz helyzetbe egy egyébként is szegény vidéken.

-

Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!