Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.05.31. 11:23

Színvonalas műsorok Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - Az idén is volt tavaszi fesztivál Tiszaújvárosban. 19. alkalommal rendezte meg a Derkovits Kulturális Központ a Tavaszi Fesztivált és 3. alkalommal kötötték egybe a Városnapokkal.</p>

Mint minden évben most is a legkülönfélébb programok közül válogathattak az érdeklődők Tiszaújvárosban. Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt megtalálták a számukra leg szórakoztatóbb előadásokat.

A fesztivál nyitó rendezvényeként a 15. születésnapját ünneplő  TIFO Olvikor Diákspopt Egyesület Tiszaújvárosi Gimnasztráda csapatának fantasztikus jubileumi gálaműsorát láthattuk. Az évszakok hangulatát táncnyelven mutatták be. Láthattuk a természet éledését, a szerelem és az energia áradását, érezhettük a virágok illatát. A két felvonásos lenyűgöző táncműsor keretében 24 gyönyörű produkciót mutatott be a 70 sportoló, teltházas közönség előtt.

Mátyus Zoltán, a DerkovitsKulturális Központ igazgatójának köszöntőbeszédét követően Bráz György, Tiszaújváros polgármestere nyitotta meg a tavaszi fesztivált. Külön kiemelte a gimnasztráda csapat elért eredményeit, és oklevelet adományozott a vezetőedzőknek Kopcsó Józsefnének és Haisz Vandának.

Adománygyűjtés Tiszaújvárosban

A csapat történetének rövid ismertetését követően Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára nyitotta meg a Jubileumi Gálát. A rendezvény nem titkolt célja az adománygyűjtés volt, hiszen ez a sportág igen magas költségekkel jár, szükség van támogatókra. Nyáron a csapat részt vesz a sportág olimpiáján, a 14. World Gymnaestradan, Lausane-ben, Svájban. A világtalálkozón 55 ország 22 000 gimnasztrádása mutatkozik be. A mieink hazánkat képviselik majd, melyre nagyon büszkék. A Gála mottója: „Ha táncolsz, élsz...ha élsz, táncolsz.” Ezt az üzenetet adta át minden fellépő ezen a gálán.

Május 24.-én a Magyar Állami Népi Együttes, Magyar Concerto műsorán szórakozhattak a táncot kedvelők. Másnap, Dr. Lenkei Gábor orvos, író előadó az „ Egészségünk Titkai”-ba engedett betekintést, majd csütörtökön a Kulturisszimón teázhattunk. Május 27.-én pénteken Tiszaújváros partnervárosainak vendégei érkeztek meg.  Az idén Beregszász, mint díszvendég volt jelen az eseményen. Pici bepillantást nyerhettünk kultúrájukba, mivel péntek délután a Városi Kiállító teremben láthattuk a Bereg alkotóközösség képzőművészeinek kiállítását, majd a kulturális központban a Ludovika Néptáncegyüttes show tánccsoportját, Takács Viktória popénekest, Holozsi Imre énekest valamint a tiszaújvárosi Énekszó Baráti Kör műsorát. A rendezvényen részt vett a Tiszaújvárosi Gyermek Mazsorett csoport a Pepper Akrobatikus Rock and Roll SE óvodás csoport valamint a Kisbocskor Néptáncegyüttes is. Május 28.-án szombaton a tavaszi fesztivál zárásaként a „Zenélő filmkockák” élő koncertje búcsúztatta az idei rendezvényt.

- F. Bacsó Bea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!