Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.21. 11:08

Arcok a megyéből: Rózsa László

<p>Onga - Rózsa László, az ongai Görgey Artúr Általános Iskola igazgatója Arany Katedra Emlékplakettet&nbsp;vehetett át a napokban, adtuk hírül nemrég lapunk hasábjain.</p>

Az igazgató, mint fogalmazott, hűséges típus. Ez abból is látszik, hogy még ma is első munkahelyén dolgozik, és jövőre innen szeretne nyugdíjba vonulni. A tanári pályát korán, 18 évesen kezdte. Akkor még mint képesítés nélküli pedagógus okította a nebulókat. Nevetve mesélte, hogy ez érdekes helyzet volt, hiszen az akkori nyolcadikosoktól csupán négy évvel volt idősebb. Levelező tagozaton végezte el a földrajz-történelem szakot. Osztályfőnök lett, később igazgatóhelyettes, majd 24 évvel ezelőtt rábízták az intézmény igazgatását.

Példaképek

Rózsa László azt mondja, a pályára tulajdonképpen az vezette, hogy gyerekkorában, az alsózsolcai iskolában olyan nagy tudású, művelt pedagógusok tanították, akiket példaképének tekintett. Azóta is nagyra tartja a szorgalmat, a kitartást és a tehetséget, és pályája során kollégái és tanítványai sikereire volt mindig a legbüszkébb. Számtalan tanulmányi versenyen jeleskedtek az ongai diákok, és sokan, felnőttként magas karriert futottak be. 

Rózsa László a jövő tanév végén nyugdíjba vonul. Azonban nem a pihenésre gondol, hanem mindenféle terveket szövöget: szeretne készíteni egy kiadványt az ongai iskola sikereiről, szeretne sok-sok időt a családjával tölteni, hiszen első unokája most 7 hónapos, a közéleti munkából is szeretné kivenni a részét, de lesz ideje hobbijaira is, a sportolásra, kertészkedésre és az olvasására. Az igazgató megjegyezte: rendkívül nagy örömet jelent számára az elismerés, el is érzékenyült kissé az átadó ünnepségen.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!