Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.19. 09:21

Vasárnapra lehűlés, hétfőtől erőteljes melegedés

<p>Miskolc - Egy erős hidegfront alakítja a vasárnapi nap időjárását, jelentősen visszaesik a hőmérséklet és átmenetileg sokfelé készülhetünk csapadékra.</p>

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, a délután második felében már rövid időre kisüthet a Nap. Eleinte sokfelé, majd egyre kevesebb helyen lehet számítani esőre, záporra, zivatarra. A lehulló csapadék mennyisége területi átlagban 5 és 10 mm között valószínű. Mérsékelt marad a nyugati, északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 18 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul.

Hétfőn a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet. Néhol kialakulhat jelentéktelen zápor. Általában csak időnként élénkül meg a nyugati, északnyugati szél, de a délutáni órákban erős széllökések is várhatók. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9 és 12 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 23 fok között alakul.

A következő napok időjárása (keddtől szombatig)

Az időszak első felében kevés felhőre és sok napsütésre van kilátás. A hőmérséklet erőteljesen emelkedik, szerdára és csütörtökre igazi kánikula köszönt be. Egy közeledő hidegfront hatására, csütörtökön néhol, pénteken már szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A front várhatóan szombaton lesz felettünk, ezért ekkor jelentős lehűlés, szeles és csapadékos idő ígérkezik.

Bujdosó Bence

Milyen idő várható megyénk településein?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!