Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.24. 12:55

Veterán buszokra szálltak az attasék

<p>Miskolc - Miskolcra az uniós közlekedési attasékat hívták meg, a Zöld Nyíl kapcsán ezt látták jónak.</p>

Miskolccal, a helyi közlekedéssel, a Zöld Nyíl projekttel, a kisvonattal, veterán buszokkal ismerkedtek az Európai Unió tagállamainak közlekedési attaséi pénteken. A vendégek, a soros elnökség programjának keretében érkeztek a megyeszékhelyre.

Dr. Borsos Attila, az MVK Zrt. vezérigazgatója elmondta: Miskolc mindenképp szeretett volna egy uniós programot megrendezni. A felajánlott lehetőségek közül – folytatta – a közlekedési attasék meghívására esett a választás. Ahogy ő fogalmazott: a Zöld Nyíl villamosprojekt kapcsán ez mindenképp adta magát.

Az uniós országok közlekedési szakemberei elsőként előadást hallhattak az MVK Zrt.-ről. A cégbemutató mellett a problémák, finanszírozási gondok, utasszámvesztés is szóba került – tudtuk meg. De a problémákon túl azokról a projektekről is beszélt a vezérigazgató, amelyekkel modern, vonzó szolgáltatássá szeretnék tenni a helyi tömegközlekedést. Ezek közül elsőként említette a villamosberuházást, de bemutatta a tavaly bevezetett Okos Pont utastájékoztató-rendszert is. Egy, jelenleg tervezés alatt álló fejlesztésről is beszélt, ez az úgynevezett attack-projekt. Mi is ez? Tulajdonképpen igényalapú közlekedés, azaz az utasok telefonon vagy e-mailben kérhetnek járművet. Ez főleg az éjszakai, hétvégi forgalomban célszerű, hiszen ekkor kevesebb az utas, indokolt, hogy ne járjon a busz, villamos fölöslegesen – magyarázta. Azt azonban hangsúlyozta: ezt még jelenleg tesztelik, így ennek pénzügyi oldaláról sem tudott többet mondani.

Egyedülálló közlekedésfejlesztés

A közlekedési attasék leginkább arra voltak kíváncsiak, hogyan tudják finanszírozni a szolgáltatást, ha csökken a bevétel. Valamint elmondták: az, hogy az MVK Zrt. bevételének 50 százalékát a jegybevételek jelentik, Európában egyedülállónak számít. A spanyol illetve francia vendég szerint náluk ugyanis ez csupán 35 százalék.

A vezérigazgatótól megtudtuk azt is, hogy az uniós közlekedési szakemberek gratuláltak a Zöld Nyíl projekthez. Mint mondták: Európában is egyedülálló egy ilyen nagyvárosi közlekedésfejlesztés, ezért érthető, hogy annak kivitelezése mind az uniós szakembereknek, mind a kivitelezőnek, önkormányzatnak kihívást jelent.

Mi volt a jelentősége a látogatásnak? Dr. Borsos Attila szerint az, hogy Miskolcra látogatott csaknem 30 közlekedési szakember, akik láthatták, hogy a városban magas szintű szolgáltatást nyújtanak, és tetszett nekik az a dinamika, amellyel a helyi problémákat kezelik. Azt is elmondta: a vendégek talán meg is lepődtek kicsit, talán rosszabb közlekedési körülményekre számítottak.

ÉM-SZR


Miskolc - A Zöld Nyíl projekt több forgalmirend-változást generált az elmúlt napokban, csokorba szedtük, hol.


Miskolc - Május közepén számoltunk be róla, hogy a közel 40 milliárd forintból készülő villamospálya-rekonstrukció (Zöld Nyíl) tavaly ősszel átadott főutcai szakaszán a meleg miatt felpúposodott a sínek közötti burkolat, és akkor közel egy órán át villamospótló autóbuszok közlekedtek. Az úgynevezett hőtágulási hézagokat csütörtökön elkezdték javítani...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!