Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.31. 09:54

Arcok a megyéből: Dr. Gáti Erzsébet

Miskolc - Vegyésznek készült, orvos lett: Gáti Erzsébet minden egyes beteg meggyógyítását szakmai sikerként éli meg.

Miskolc - Vegyésznek készült, orvos lett: Gáti Erzsébet minden egyes beteg meggyógyítását szakmai sikerként éli meg. Az idei Semmelweis Napon ünnepélyes keretek közt kapta meg főorvosi kinevezését dr. Gáti Erzsébet föl-orr-gégész, a MÁV Rendelőintézet szakorvosa. Mint lapunknak mesélte, annak idején, a Földes Ferenc Gimnázium diákjaként igazából nem is orvosnak készült, hanem vegyésznek. Az utolsó évben azonban az Egészségügyi Főiskola biológia-tankönyvéből tanultak, és abban az emberi testet ábrázoló illusztrációk annyira megfogták, hogy elhatározta, mégsem vegyész, hanem orvos lesz. Ezzel persze nagy riadalmat keltett a családjában, tervéről mindenki le akarta beszélni, de ő kitartott elképzelése mellett. Amikor végzett az egyetemen, mint a legtöbb fiatal nő, a gyermekgyógyászatot választotta volna, de a megyei kórházban csak a fül-orr-gégészeten volt hely. Úgy gondolta, elkezdi a munkát itt, aztán ha lesz lehetőség, átmegy a gyermek föl-orr-gégére, onnan pedig már csak egy ugrás a gyermekgyógyászat. Pályája azonban nem így alakult, mivel a felnőtt fül-orr-gégészetet annyira megszerette, hogy ottragadt.

Őszintén köszönte

2001-ben került a MÁV Rendelőintézetbe, ahol nagyon jól érzi magát. Mint fogalmazott, jó közösségben, kiváló körülmények között végezheti a munkáját. Minden egyes beteg meggyógyítását szakmai sikerként éli meg. Elmesélt ezzel kapcsolatban egy kedves történetet: van a rendelőintézetben egy megelégedettségi láda. A betegek ide dobhatják be véleményüket az orvosok szakmai munkájáról. Egyszer az egyik beteg azt írta levelében, hogy őszintén köszöni Gáti doktornőnek a munkáját, mivel több éve húzódó problémáját tudta meggyógyítani, ráadásul ingyen. Erzsébet munkáját a kiegyensúlyozott családi háttér is segítette. Van egy gépészmérnök fia és egy „csodálatos” unokája, akik Németországban élnek. Az orvostársadalom helyzetét nem látja valami rózsásan a főorvos. Véleménye szerint óriási probléma, hogy a fiatalok nem akarnak itt maradni. – Nem tudom, a mi generációnkat ki fogja gyógyítani? – tette föl a keserű kérdést.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!