Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.11. 20:24

Az adósságot törleszteni kell

Miskolc - A Miskolc Holding folytatja a kintlévőségkezelést. Felszólításokat küldenek, de már kilakoltatás is lehet.

Miskolc - A Miskolc Holding folytatja a kintlévőségkezelést. Felszólításokat küldenek, de már kilakoltatás is lehet. A Miskolc Holding Zrt. által májusban beindított kintlévőségkezelési intézkedések hatására az érintett tagvállalatok (Mihő, Mivíz, MIK) ügyfélszolgálatainak forgalma megduplázódott. A havi ügyfélszám meghaladta a 10 000 főt. A részletfizetési megállapodások száma az előző hónapok átlagos értékéhez képest négy-ötszörösére emelkedett, a részletfizetések összértéke pedig 30-35 millió forintra nőtt. A pénztárba történő befizetések háromszorosára, mintegy 50 millió forintra emelkedtek. Mint dr. Schweickhardt Gyula hangsúlyozta: a kintlévőségek behajtása érdekében mintegy 11 000 felszólítás küldtek ki az elmúlt két hónapban. A MIK a lakbér notórius nemfizetőit – jogerős végzéssel – kilakoltathatja a lakásból.

A kintlévőségbehajtás folytatódik, de ezzel párhuzamosan az Iránytű Szociális Szolgálat révén szociális egyeztető fórum alakult, amelynek célja, hogy egyensúlyt hozzanak létre a hatékony kintlévőség-kezelés és a szociális kérdések, problémák között. Azaz a humánus megoldási lehetőségeket is alkalmaznák a tartozásbehajtásoknál.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!