Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.12. 08:35

Előzetesben az encsi útonállók

Encs - Az encsi piactér közelében ketten támadtak rá egy fiatal nőre a napokban.

Encs - Az encsi piactér közelében ketten támadtak rá egy fiatal nőre a napokban. A rablókat, egy férfit és egy nőt a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte. Az Encsi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást egy encsi férfi és egy sajóbábonyi nővel szemben.

A nyomozás adatai szerint a rablók a déli órákban az encsi piactérre vezető gyalogúton pénzt követeltek egy 21 éves nőtől, aki megtagadta értékei átadását. A sértettet mindketten bántalmazták.

Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói rövid időn belül elfogták a 33 éves férfit és a 22 éves nőt, akikkel szemben a hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság elrendelt.

Információs háttér

Büntető törvénykönyv - Rablás  

„Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!