Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.01. 15:14

Kultúrával köszöntötték a nyarat Göncön

Gönc - A XII. Nyárköszöntő Térségi Kulturális találkozóját rendezte meg Göncön a SZIA Club Gönc Alapítvány június 25-én az Ifjúsági-, és Szabadidő Parkban „Észak-Abaúj a Szívünkben III.” címmel, tájékoztatta lapunkat Sivák János, a SZIA Club vezetője.

Gönc - A XII. Nyárköszöntő Térségi Kulturális találkozóját rendezte meg Göncön a SZIA Club Gönc Alapítvány június 25-én az Ifjúsági-, és Szabadidő Parkban „Észak-Abaúj a Szívünkben III.” címmel, tájékoztatta lapunkat Sivák János, a SZIA Club vezetője. Az első találkozót 2000-ben hagyományteremtő céllal szervezték: az évnek ezen a napján kapjon lehetőséget a térség minden civil művészeti csoportja, előadója, zenekara a szélesebb közönség előtti bemutatkozásra, az első szárnypróbálgatásra. Általában 8-10 csoport, közel száz fiatal találkozik itt ilyenkor, néhány éve a közeli Szlovákiából is érkeznek vendégelőadók.

Idén a „FOGADÓ” Észak-Abaúji Közösségfejlesztők Köre Egyesület is segítséget nyújtott a rendezvény sikeres lebonyolításában: a délelőtti program során civil szervezeti bemutatkozók, fórumok zajlottak. Az egyesület nyertes pályázatának eredményeképpen az Abaúj Leader Egyesület is támogatta a programok megvalósítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!