Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.12. 08:06

Sivák János: „Csapatban gondolkodom”

Gönc - Mindenkiben partnert lát, akik Göncért akarnak dolgozni.

Gönc - Mindenkiben partnert lát, akik Göncért akarnak dolgozni. Vasárnap időközi választást tartottak Göncön, ahol 408 szavazattal Sivák Jánost választotta polgármesterévé a város. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az előző testület április közepén feloszlatta magát.

„Csapatban gondolkodom” – felelte az új polgármester, amikor a terveiről kérdeztük. „Az egyszemélyi vezetés zsákutcába vezet. Meg kell hallgatni az embereket, fi gyelni kell a véleményükre, ötleteikre – főleg az ötleteikre” – mondta Sivák János, aki egy városi honlap beindítását tervezi, hogy az információáramlást meggyorsítsa. Gönc nem tudott beilleszkedni a környezetébe, nem tekintette partnernek a környező településeket. Ezen is változtatni kell” – vázolta Sivák János.

Gönc pénzügyi helyzete nem nevezhető rózsásnak

A település összadóssága 600 millió forint körül van, november ötödikéig adósságrendezési eljárás zajlik. A városi vagyon egy jó részét el kell adni, és válságköltségvetést szavaztak meg ez évre, 27 milliós hiánnyal. Erre az összegre nyújtottak be pályázatot az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatási keretére, de csak hét milliót kaptak.  

Mint Sivák János elmondta, egyelőre nincsenek nagy tervei, az intézmények üzemeltetését kell megoldani, de havi hárommilliós hiányból ez sem egyszerű, a fejlesztési lehetőségekről az adósságrendezési eljárás után tudnak határozni.

Sivák János

 

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!