Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.25. 16:41

Szünetelteti képzéseit a Karrina

Miskolc - A következő tanévben szünetelteti iskolarendszerű képzéseit a Karrina Szakképző Iskola, csak a szak- és idegen nyelvi tanfolyami felnőttképzéseket indítják a jövőben, olvasható az intézmény honlapján.

Miskolc - A következő tanévben szünetelteti iskolarendszerű képzéseit a Karrina Szakképző Iskola, csak a szak- és idegen nyelvi tanfolyami felnőttképzéseket indítják a jövőben, olvasható az intézmény honlapján. Egyéb információt nem közöl a pár mondatos tájékoztatás, legfeljebb csak annyit, hogy a gyógymasszőr és gyógypedagógiai asszisztens szakok iránt érdeklődőknek az Artdeco iskolát ajánlják.

Változások előtt

Az iskolarendszerű képzés szüneteltetésének okait tudakoltuk Nagy Lajostól, a szakképző iskolát fenntartó szervezet ügyvezetőjétől, aki lapunknak elmondta: változások előtt áll a közoktatási törvény, csakúgy, mint a szakképzési törvény. A hozzá eljutott írásos anyagból az derül ki, hogy változnak az oktatási intézmények finanszírozási szabályai: mégpedig úgy, hogy a magániskolák azokhoz a képzésekhez kapnak majd állami támogatást, melyeket az önkormányzati intézmények nem indítanak. Így tehát a piacképesség nem a diákok számától, hanem a finanszírozott képzésektől függ majd.

Az ügyvezető úgy fogalmazott, ennyiféle bizonytalanságot ők mint nyugdíjaskorú fenntartók nem tudnak bevállalni. Hozzátette: a másod éves diákok egy másik iskolában folytathatják tanulmányaikat régi tanáraikkal.

A Karrina Szakképző Iskola jelentős szerepet vállalt az érettségi utáni szakképzésben. 2010 szeptemberében 12 osztályuk volt, több mint 190 diákkal. Többek között családpedagógiai mentorokat, kereskedelmi ügyintézőket, marketing- és reklámügyintézőket, utazás-ügyintézőket, kisgyermekgondozó és -nevelőket, gyógymasszőrőket és idegenvezetőket képeztek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!