Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.04. 12:20

Akadálymentes a művelődési ház Kékeden

Kéked - Megújult ás átalakult a kékedi művelődési ház. Hamarosan hivatalosan is átadják.

Kéked - Megújult ás átalakult a kékedi művelődési ház. Hamarosan hivatalosan is átadják.

A napokban befejeződött az új kékedi művelődés ház kialakítása - tájékoztatta lapunkat Hunkár Sándor, a település polgármestere. Mint mondta, a február elején elkezdődött beruházás keretén belül a régi általános iskola épületét is felújították és átalakították.

Kéked önkormányzatának közvetlen célja volt, hogy a művelődési házba látogató mozgáskorlátozott, illetve a valamilyen fogyatékossággal élő hátrányos helyzetű emberek sokkal könnyebben, akadály és külső segítség nélkül juthassanak az épületbe és vehessék igénybe annak szolgáltatásait.

Akadályok nélkül

A tervezés során külön figyelmet kapott az épület akadálymentes megközelítésének biztosítása, valamint a külső és belső akadálymentesítés, mely egy vizesblokk kialakítását is magába foglalta. A kialakított művelődés ház épülete így maradéktalanul megfelel a jogszabályi előírásoknak.

Az épület rekonstrukciója hasznos alapterület-növekedéssel nem járt, viszont megtörtént a megújult tartalmi és módszertani programokhoz illeszkedő integrált, funkcionális intézményi belső terek kialakítása, mely így lehetővé teszi az önkormányzat, valamint a kistérség számára a szabadidős és kulturális rendezvények lebonyolítását is. A munkálatokat az Európai Unió támogatta, a tervezett összköltség több mint 16 millió forint volt.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!