Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.29. 14:51

MSZP: az álláskeresők száma kezelhetetlen

Miskolc - Az egymillió új munkahelyet is számon kérte a kormánytól Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke.

Miskolc - Az egymillió új munkahelyet is számon kérte a kormánytól Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke.

A kormány foglalkoztatás politikáját bírálta hétfői sajtótájékoztatóján Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi bizottságának elnöke. Kitért a Fidesz, választások alatt tett ígéretére, miszerint 1 millió új munkahelyet teremtenek. "A realitás azonban az, hogy a munkaerő piaci helyzet azt mutatja, a foglalkoztatás nem javul" - fogalmazott az elnök. Adatokat is mondott: "Az országos foglalkoztatási ráta 55,5 százalékos, a megyei viszont 47-48 százalékos. De nemcsak az a baj, hogy ez a mutató kevesebb, hanem, hogy a munkanélküliségi ráta magas: országosan 9-10 százalék, regionálisan 17." Hangsúlyozta: míg a foglalkoztatás nem nő, addig az álláskeresők száma kezelhetetlen.

Gúr Nándor beszélt arról is, hogy szerinte a kormány intézkedései pont a rászorulókat szorítják sarokba. Míg a munkavállaló és munkaadó ugyanúgy megfizetik a járulékokat, addig biztosítási időtartam csökken - sorolta. Szerinte a Munkatörvénykönyv változásainak köszönhetően a munkavállalók hátrányos helyzetbe kerülnek, nem beszélve arról, hogy forrásokat is megvonnak tőlük.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!